Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.
Kako vam možemo pomoći?

treba mi pomoć sa

Odaberite proizvod Odaberite izdanje .
Kako vam možemo pomoći?
treba mi pomoć sa

Kreni ispočetka

Najčešća pitanja

Da li moram koristiti sol za mašinu za suđe?

Sredstvo za ispiranje i sol za mašinu za suđe su sredstva koja osiguravaju najbolje performanse pranja i sušenja u vašoj mašini za suđe. Sol za mašinu za suđe se prodaje u granulama i pomaže unutrašnjem izmjenjivaču da smanji tvrdoću vode iz česme.

 

Pratite uputstva iz priručnika kako biste izmjerili tvrdoću vode iz česme. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

Ako je vaša voda mekana (<5dH), nemojte koristiti sol jer može izgrebati ili korodirati stakleno suđe. Ako je voda iz vodovoda tvrda, upotreba soli je preporučljiva.

Kada se lampica za sol na vašoj mašini za suđe upali, vrijeme je da ju dopunite. Spremnik za sol se nalazi unutar vašeg uređaja, u donjem dijelu lijevo od donje police za suđe. Za pristup izvucite donju policu i skinite zaštitni čep sa spremnika za sol. Naspite sol do vrha spremnika, a potom vratite čep.

 

Spremnik za sol u mašini za suđe sadrži vodu, a ova voda se može preliti kada napunite spremnik sa solju. Sol se može prosuti unutar uređaja kada punite spremnik. Sol unutar mašine može ogrebati staklene predmete. Za minimizovanje prosipanja soli koristite lijevak, koji ste dobili uz mašinu, za sipanje soli u spremnik, i pobrinite se da obrišete prolivenu vodu ili granule soli. Nakon punjenja čvrsto zatvorite poklopac spremnika. Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da biste saprali svu sol koja se možda nalazi unutar uređaja. Granule soli ispod poklopca će se rastvoriti tokom pretpranja pa mogu uzrokovati da se poklopac olabavi. Provjerite poklopac na kraju programa i zatvorite ga čvrsto.

Da li moram koristiti sredstvo za ispiranje?

Sredstvo za ispiranje i sol za mašinu za suđe su sredstva koja osiguravaju najbolje performanse pranja i sušenja u vašoj mašini za suđe. Sredstvo za ispiranje raspršuje vodu sa površine vašeg suđa za vrijeme završnog ispiranja i pomaže u procesu sušenja. Ono spriječava da se kapljice vode suše na vašim staklenim predmetima i da ostavljaju fleke od vode. 

 

Kada se lampica za sredstvo za ispiranje na vašoj mašini za suđe upali, vrijeme je da ga dopunite. Spremnik za sredstvo za ispiranje se nalazi unutar vrata mašine za suđe, pored pregratka za deterdžent. Otvorite poklopac spremnika, sipajte sredstvo za ispiranje dok ne napunite spremnik, a potom zatvorite poklopac.

Kako podesiti ili otkazati program s odgodom na mašini za suđe Beko?

Ako želite da se ciklus vaše mašine za suđe završi kasnije, možete odgoditi početak ili namjestiti vrijeme završetka odabranog programa na mašini za suđe (u zavisnosti od modela vašeg uređaja). Ovo je posebno korisno ako je tarifa struje ili vode niža tokom određenih dijelova dana. 

 

Za podešavanje programa s odgodom napunite svoju mašinu za suđe te odaberite program uz dodatne funkcije koje vam trebaju. Pritisnite tipku funkcije „Time Delay” da biste podesili kada želite da vaš uređaj počne s radom. Zatvorite vrata uređaja. Kada vrijeme odgode isteče, odabrani program će početi automatski. Dok je aktivna funkcija „Time Delay”, ne možete praviti izmjene u programu pranja, dodatnim funkcijama ili periodu odgode.

 

Za otkazivanje funkcije „Time Delay” otvorite vrata mašine za suđe i držite 3 sekunde istovremeno pritisnute tipke Izbor programa / otkazivanje programa. Potom zatvorite vrata uređaja i sačekajte da se završi proces ispuštanja vode.

 

Za više informacija pogledajte naš vodič o programima i funkcijama mašine za suđe Beko.

Gdje se nalazi serijski broj na mašini za suđe?

Svaka Beko mašina za suđe ima jedinstven serijski broj. Nalazi se na desnoj strani okvira vrata.

Članci

Želite ipak razgovarati s nekim?