Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne ispušta vodu?

Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne ispušta vodu?
Kako riješiti problem kada mašina za suđe ne ispušta vodu?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih mašina za suđe ne ispušta vodu. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite da li je filter prljav ili začepljen

 

Vaša mašina za suđe ima odvodni filter kojeg treba čistiti. Uklonite odvodni filter sa mašine i provjerite da li ima taloga hrane.

 

Izvucite donju policu iz mašine da biste došli do odvodnog filtera. Uklonite filter sa dna uređaja, a potom ga operite pod česmom. Ponavljajte ovaj proces jednom sedmično kako biste postigli pravilan odvod vode i spriječili neželjene mirise.

 

 

 

Iskoristite prednost funkcije filtera EverClean™

 

Mnoge Beko mašine za suđe dolaze sa funkcijom filtera EverClean™. Ova funkcija koristi poseban sistem mlaznica koje čiste odvodni filter s unutrašnje strane uređaja. Zahvaljujući filteru EverClean™, filter na vašoj Beko mašini za suđe treba četiri puta rjeđe čistiti.

 

 

 

Pobrinite se da je odvodno crijevo pravilno postavljeno

 

Ako je odvod neispravan, uređaj neće ni primati vodu. Provjerite položaj odvodnog crijeva povezanog na mašinu za suđe. Pobrinite se da je odvodno crijevo povezano na odvod najmanje 50 cm, a najviše 100 cm iznad poda.

 

 

 

Pogledajte da li je odvodno crijevo savijeno ili začepljeno

 

Odvodno crijevo može biti direktno povezano na odvod ili na sifon sudopera. Ako je ovaj sifon začepljen, voda neće biti ispražnjena iz uređaja.

 

Pokušajte nasuti malo vode kroz sifon da provjerite da li su cijevi začepljene. Za otčepljivanje odvoda možete koristiti gumu za otčepljivanje ili sredstvo za otčepljivanje. Ako ne možete ukloniti blokadu, potražite pomoć kvalifikovanog vodoinstalatera.

 

 

 

Provjerite balans uređaja

 

Vaša mašina za suđe mora stajati ravno i izbalansirano na nožicama kako bi radila ispravno. Pokušajte ljuljati uređaj sa strane na stranu ili naprijed i nazad. Ako se previše klima, moguće je da pod ili nožice uređaja nisu ravni.

 

Provjerite balans uređaja pomoću libele. Ako balans nije dobar, podesite nožice tako što ćete ih dohvatiti ispod uređaja i pronaći sigurnosne matice na njima. Okrećite nožice u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto, sve dok ne dođu u čvsti kontakt sa podom. Ponovo zategnite sve sigurnosne matice rukom.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako se problem nastavi, vaša mašina za suđe možda nije tehnički ispravna. Ako sumnjate da je to slučaj, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?