Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

3 min pročitano

Kako spriječiti zamagljenost čaša nakon pranja?

Kako spriječiti zamagljenost čaša nakon pranja?
Kako spriječiti zamagljenost čaša nakon pranja?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se vaše čaše zamagle. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite da li je sredstvo za ispiranje pri kraju ili je potrošeno 

 

Sredstvo za ispiranje spriječava da se kapljice vode suše na staklenom suđu i da ostavljaju fleke od vode. Kada se lampica za sredstvo za ispiranje na vašoj mašini za suđe upali, vrijeme je da ga dopunite.

 

Spremnik za sredstvo za ispiranje se nalazi unutar vrata mašine za suđe, pored pregratka za deterdžent. Otvorite poklopac spremnika, sipajte sredstvo za ispiranje dok ne napunite spremnik, a potom zatvorite poklopac. 

 

 

 

Pobrinite se da su postavke sredstva za ispiranje pravilne

 

Vaša mašina za suđe ima postavke sredstva za ispiranje koje određuju količinu sredstva koju uređaj koristi. Ako se fleke od vode pojavljuju na suđu bez obzira na korištenje sredstva za ispiranje, možda trebate povećati dozu sredstva na vašoj mašini za suđe. Ako se čak i nakon brisanja staklenih predmeta pojavljuje plavičasta izmaglica ili u duginim bojama, pokušajte smanjiti dozu sredstva za ispiranje. 

 

 

 

Provjerite nivo tvrdoće vode i prema tome prilagodite korištenje soli za mašinu za suđe

 

Sol za mašinu za suđe pomaže unutrašnjem izmjenjivaču da smanji tvrdoću vode iz česme. Ako je vaša voda mekana (<5dH), nemojte koristiti sol jer može izgrebati ili korodirati stakleno suđe.

 

Pratite uputstva iz priručnika kako biste izmjerili tvrdoću vode iz česme. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

 

 

Izbjegavajte stavljati sol unutar uređaja

 

Spremnik za sol u mašini za suđe sadrži vodu, a ova voda se može preliti kada napunite spremnik sa solju. Sol se može prosuti unutar uređaja kada punite spremnik. Sol unutar mašine može ogrebati staklene predmete.

 

Za minimizovanje prosipanja soli koristite lijevak, koji ste dobili uz mašinu, za sipanje soli u spremnik, i pobrinite se da obrišete prolivenu vodu ili granule soli. Nakon punjenja čvrsto zatvorite poklopac spremnika.

 

Pokrenite program pretpranja ili najkraći program da biste saprali svu sol koja se možda nalazi unutar uređaja. Granule soli ispod poklopca će se rastvoriti tokom pretpranja pa mogu uzrokovati da se poklopac olabavi. Provjerite poklopac na kraju programa i zatvorite ga čvrsto.

 

 

 

Pobrinite se da su postavke tvrdoće vode odgovarajuće

 

Tvrda voda doprinosi stvaranju fleka na staklenim predmetima. Vaša mašina za suđe ima postavke tvrdoće vode koje trebate podesiti prema tvrdoći vode iz vaše česme.

 

Pratite uputstva u priručniku da biste odredili tačne postavke. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

 

 

Izbjegavajte prati staklene predmete zajedno s kuhinjskim predmetima od aluminijuma ili predmetima presvučenim aluminijumom 

 

Kuhinjsko posuđe koje sadrži ili je izrađeno od aluminijuma može korodirati u mašini za suđe. Čestice koje otpadnu s njega mogu ogrebati staklene predmete. Izbjegavajte prati zajedno predmete od stakla i aluminijuma. 

 

 

 

Iskoristite prednosti programa Auto GlassShield® , SteamGloss® i GlassCare 40 °C

 

Mnoge Beko mašine za suđe imaju posebne tehnologije i programe za zaštitu staklenog suđa.

 

Tehnologija Auto GlassShield® štiti vaše stakleno suđe od korozije detektujući tvrdoću vode i prilagođavajući prema tome postavke tvrdoće vode.

 

Tehnologija SteamGloss® pruža dodatnih 10 minuta intenzivnog grijanja kako bi se minimizovale fleke od vode.

 

Program GlassCare 40 °C pere stakleno suđe nježno na 40 °C da bi zaštitio osjetljivo staklo.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?