Sve što trebate znati o

Kombinovani frižider

Najčešće postavljana pitanja

Većina modela Bekovih frižidera ima reverzibilna vrata. Pogledajte korisnički priručnik da vidite ima li ih vaš uređaj ili ne. Kako biste promijenili smjer vrata frižidera, pratite uputstva u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

Preporučena temperatura je oko 4°C do 5 °C za frižider i -18 °C za odjeljak za zamrzavanje. 

Frižidere sa no-frost funkcijom ne treba ručno odmrzavati. Ako vaš frižider nema no-frost funkciju, morate ga redovno odmrzavati. 

 

Provjerite je li se u odjeljku za zamrzavanje nakupilo inje. Ako je vidljivo inje na unutrašnjim zidovima, vaš uređaj možda radi jače nego što je potrebno kako bi postigao ili zadržao neophodnu temperaturu. U tom slučaju morate ručno odmrznuti odjeljak za zamrzavanje. 

 

Preporučujemo vam da odmrzavate odjeljak za zamrzavanje u vašem frižideru otprilike jednom mjesečno ili kada se na njemu nakupi sloj inja debljine oko 0,5 centimetara.

 

Više informacija o odmrzavanju zamrzivača potražite u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

Bekovi kombinovani frižideri sa tehnologijom 3 Zone No Frost i NeoFrost™ Dual Cooling (dvostruko hlađenje) sprečavaju nakupljanje leda, tako da nećete morati ručno odmrzavati uređaj. Imajte na umu da vaš uređaj raditi duže kada koristite funkciju automatskog uklanjanja inja. 

Prije nego što počnete, provjerite je li frižider isključen i jesu li police na vratima prazne. U zavisnosti od modela, možete ili olabavati vijke gornje šarke i zatim ih pritezati dok namještate odgovarajući položaj ili možete koristiti matice i vijke za podešavanje koji se nalaze u vratima.

 

Da biste vrata postavili vertikalno, olabavite maticu za pričvršćivanje koja se nalazi na dnu. Zavrnite maticu u zavisnosti od položaja vrata. Na kraju, pritegnite pričvrsnu maticu do njenog krajnjeg položaja.

 

Da biste vrata postavili horizontalno, olabavite pričvrsni vijak na vrhu. Pritegnite pričvrsni vijak na odgovarajućoj strani, u zavisnosti od položaja vrata. Pritegnite pričvrsni vijak na vrhu za konačni položaj.

 

Više informacija o poravnavanju vrata frižidera možete pronaći u priručniku za korisnike. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

Kada su vrata frižidera otvorena, vruć i topao zrak iz okruženja se miješa sa hladnim i suhim zrakom iznutra. Zbog toga se vodena para u toplom zraku kondenzuje, a zatim smrzava na unutrašnjim zidovima odjeljka za zamrzavanje. Zbog nakupljanja inja u zamrzivaču, frižider će raditi duže, a njegove performanse će biti slabije. 

 

Da biste ga odledili, isključite glavni utikač iz utičnice za struju. U zamrzivač stavite posude i nekoliko peškira na mjestima gdje se skuplja voda od otapanja leda. Ostavite vrata zamrzivača otvorena. Postupak možete ubrzati tako što ćete postaviti posudu sa toplom vodom u zamrzivač. 

 

Bekovi kombinovani frižideri sa tehnologijom 3 Zone No Frost i NeoFrost™ Dual Cooling (dvostruko hlađenje) sprečavaju nakupljanje leda, tako da nećete morati ručno odmrzavati uređaj. Imajte na umu da vaš uređaj može raditi duže kada koristi funkciju automatskog odmrzavanja.

Najbolji način da sačuvate hranu tokom nestanka električne energije jeste da je ostavite u frižideru i da ne otvarate vrata.

 

Bekovi frižideri su dizajnirani da zadrže hranu smrznutu tokom 10 do 18 sati, u slučaju nestanka električne energije. To je mnogo duže nego što biste mogli postići koristeći druge načine, kaš što su npr. rashladne torbe. Što manje otvarajte vrata kada se to desi.  

 

Informaciju o tome koliko dugo vaš frižider može održati hranu zamrznutu, možete pronaći u priručniku za korisnike. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

Ako nestanak električne energije traje duže od navedenog vremena, zapamtite da se otopljena hrana ne smije ponovo zamrzavati.

Odjeljak zamrzivača koji se nalazi tačno ispred ventilatora naziva se “fast freeze” (brzo zamrzavanje). Hladan zrak se izduvava direktno na proizvode koji su odložen u odjeljak za brzo zamrzavanje, zamrzavajući ih 10% brže nego proizvode koji su postavljeni negdje drugo u zamrzivaču. Fast freeze (brzo zamrzavanje) je automatska funkcija Bekovih frižidera; ne postoje dodatne postavke koje trebate aktivirati.

Quick Cool (brzo hlađenje) spušta temperaturu u odjeljku za hlađenje na 1 °C u kratkom vremenskom periodu. Hladnjak će dostići ovu temperaturu nezavisno od podešene vrijednosti temperature. Ova funkcija je pogodna za brzo hlađenje proizvoda nakon što ste kupili veliki broj stvari koje želite brzo zamrznuti ili prije zabave ili porodičnog okupljanja. 

 

Kako biste je aktivirali, pritisnite dugme Quick Cool na Bekovom frižideru. Frižider će ohladiti odjeljak i vratiće se na podešenu temperaturu nakon 2 sata. Ako želite otkazati Quick Cool prije toga, možete pritisnuti dugme ponovo da biste ga deaktivirali.

general-cta-image

Tu smo za vas!

Bilo da vam je potreban savjet o proizvodu, bilo da ste otišli kupiti dodatnu opremu ili jednostavno želite dati povratne informacije - mi smo tu za vas.

+387 33 902 945 Ponedjeljak-Petak 08:00 - 16:00 Subota 09:00 t-o 14:00

Trebate više podrške?

Pronađite često postavljana pitanja, video vodiče, članke i još mnogo toga.