Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.
Kako vam možemo pomoći?

treba mi pomoć sa

Odaberite proizvod Odaberite izdanje .
Kako vam možemo pomoći?
treba mi pomoć sa

Kreni ispočetka

Najčešća pitanja

Moj frižider vibrira dok radi. Kako da popravim frižider koji vibrira?

Da bi frižider ispravno radio, potrebno je da su njegove stopice poravnate na ravnoj podlozi. Pokušajte ljuljati uređaj sa strane na stranu ili naprijed i nazad. Ako se previše klima, moguće je da pod ili nožice uređaja nisu ravni.

 

Provjerite balans uređaja pomoću libele. Ako je isključen, podesite stopice tako što ćete zavući ruku ispod frižidera i dohvatiti prednje dvije stopice. Okrećite nožice u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto, sve dok ne dođu u čvsti kontakt sa podom.

Spremnik za voće i povrće u mom frižideru je pomalo mokar. Kako mogu spriječiti kondenzaciju u spremniku za voće i povrće?

Spremnik za voće i povrće u frižideru je projektovan tako da zadrži svježinu proizvoda održavajući vlažnost. Većina spremnika za voće i povrće ima podesive ventile koji kontrolišu količinu vlage iznutra kako bi se bolje očuvala svježina različitih proizvoda. Zbog toga su ovi spremnici za voće i povrće povremeno vlažni i stvaraju primjetnu kondenzaciju.

 

Većina voća traje duže u suvljem okruženju tako da ga treba držati u manje vlažnim odjeljcima sa otvorenim ventilima. Prilagodite ventile u svom uređaju po potrebi kako biste osigurali cirkulaciju vlage.

Buka koju pravi frižider stalno se povećava. Je li to normalno?

Temperatura okruženja može uticati na rad vašeg frižidera. Možda mu je potrebno da radi jače ili duže ako je temperatura okruženja previsoka. To je normalna pojava i ne smatra se kvarom. 

Zašto moje kocke za led imaju nejednaku strukturu? Kako da se riješim bijelih mrlja na kockama leda?

Voda se ledi od spolja prema unutra tako da nečistoće koje su u vodi bivaju gurnute prema sredini prije nego što se zalede.

 

Ove nečistoće (minerali kao što su kalcijum i kamenac) su bezopasni sve dok koristite vodu za piće i destilovanu vodu. Flaširana i demineralizovana voda ima manje nečistoća od vode iz slavine tako da će kocke leda napravljene od nje biti ujednačene strukture i boje.

Zašto se kockice leda u frižideru smanje?

To nije neobično.

 

Molekule vode na površini leda se polako pridružuju molekulama vode u zraku koji se nalazi oko njih. Ovo se naziva sublimacijom. Ona je primjetna u okruženjima sa oskudnom vlagom, kao što su zamrzivači.

Članci

Želite ipak razgovarati s nekim?