Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako popraviti aparat za led koji ne može praviti led?

Kako popraviti aparat za led koji ne može praviti led?
Kako popraviti aparat za led koji ne može praviti led?

 

 

Imajte na umu da je za pravljenje leda potrebno vrijeme. Uređaju koji je tek instaliran ili je resetovan trebaće izvjesno vrijeme da napravi led. 

 

Količina leda koju vaš frižider može napraviti navedena je u ovom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. Ako vaš uređaj nije novi ili resetovan, pogledajte hoće li neki od sljedećih savjeta riješiti vaš problem.

 

 

 

Provjerite priključke za vodu 

 

Ako primijetite da frižider slabije pravi led ili ga ne pravi, provjerite priključke za vodu. Ovo zavisi od vrste modela. Pridržavajte se uputstava iz priručnika za korisnike za vaš uređaj kako biste vidjeli postoje li priključci i gdje se nalaze. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. Provjerite jesu li priključci postavljeni kako treba i jesu li ispravni. 

 

 

 

Provjerite je li aparat za led napunjen

 

Ako imate frižider koji nije priključen na vodovodne instalacije, morate ručno usuti vodu u aparat za led. Provjerite spremnik za vodu i napunite ga ako je prazan. 

 

 

 

Pogledajte postoje li neke prepreke na aparatu za led

 

Otvori na aparatu za led mogu biti blokirani. Kada led ne izlazi iz aparata, provjerite je li se led možda zaglavio u spojevima koji vode do dispenzera za led.

 

 

 

Provjerite je li aparat za led aktivan

 

Možda je aparat za led na vašem frižideru isključen. Provjerite radi li i uključite ga ako je potrebno. Pogledajte u korisničkom priručniku kako ćete provjeriti i uključiti aparat za led. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

 

 

Provjerite je li spremnik za vodu napunjen. 

 

Provjerite je li spremnik za vodu u vašem frižideru napunjen. Možda vaš frižider ne može praviti led zato što nema dotoka vode. 

 

 

 

Izbjegavajte da prečesto otvarate vrata zamrzivača ili da ih dugo držite otvorena.

 

Vaš frižider mora održavati zrak unutar zamrzivača na određenoj temperaturi kako bi mogao napraviti odgovarajuću količinu leda. Ako se vrata frižidera otvaraju prečesto ili ako se drže predugo otvorena, topli zrak koji ulazi u zamrzivač će povećati unutrašnju temperaturu zraka. Ovo može usporiti postupak pravljenja leda.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?