Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

1 min pročitano

Kako popraviti dispenzer za vodu koji curi?

Kako popraviti dispenzer za vodu koji curi?
Kako popraviti dispenzer za vodu koji curi?

 

 

Iz dispenzera za vodu može curiti voda nakon upotrebe. Ako je to curenje preveliko i stalno, pogledajte hoće li neki od sljedećih savjeta riješiti vaš problem.

 

 

 

Ispustite zrak iz cijevi sa vodom.

 

Takođe morate ukloniti zrak koji je ostao zarobljen u cijevi za vodu u dispenzeru kada je on prvi put priključen ili svakih put kada mijenjate filter za vodu, kao što je navedeno ispod.

 

Postavite veliku posudu ispod dispenzera za vodu i počnite da pritiskate i puštate polugu u intervalima od 5 sekundi. Ponavljajte sve dok voda ne počne da curi. Kada voda počne da curi, nastavite pritiskati i otpuštati pločicu na dispenzeru sve dok ne ispustite svih 15 litara vode. Tako ćete izbaciti zrak iz filtera i sistema za dispenziju vode, osiguravajući čistu i svježu vodu za piće.

 

Filteri za vodu koje koriste frižideri priključeni na vodovodne instalacije mogu zadržati nešto zraka. Pokušajte ponovo postaviti filter i provjerite curi li voda i dalje. U korisničkom priručniku ćete pronaći upute za postavljanje. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

 

 

Pogledajte je li se zaptivač mlaznice olabavio.

 

Zaptivač iizmeđu mlaznice i spremnika za vodu ili cijevi može popustiti. Ako mislite da je problem u tome, kontaktirajte ovlašteni servis.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako ni ovo nije u pitanju, vaš frižider možda nije tehnički ispravan. Ako sumnjate da je to slučaj, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?