Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako popraviti frižider koji curi?

Kako popraviti frižider koji curi?
Kako popraviti frižider koji curi?

 

 

Prva stvar koju morate uraditi jeste da ustanovite odakle curenje potiče. Pogledajte može li neki od narednih savjeta riješiti vaš problem. 

 

 

 

Pogledajte je li ispusna posuda puna

 

Voda koja se nakupi tokom uklanjanja leda skuplja se u ispusnu posudu, koja se obično nalazi pri dnu frižidera. Ako vaš uređaj nije stabilan, voda se može prosuti iz posude.

 

Pokušajte polako zaljuljati frižider kako biste provjerili je li stabilan. Ako ga je lako zaljuljati, tada nije stabilan. Možete ga jednostavno poravnati tako što ćete odvrtati ili zavrtati nožice dok ga ne dovedete u stabilan položaj. Imajte na umu da i podloga mora biti ravna. Po potrebi premjestite uređaj na drugo mjesto. 

 

 

 

Pogledajte curi li iznutra, iza spremnika za voće i povrće

 

Voda koja se skupi tokom odmrzavanja može ući kroz cijev u vaš uređaj. Ova cijev ide do odvoda koji se nalazi ispod spremnika za voće i povrće. Uklonite spremnike za voće i povrće da biste vidjeli curi li voda iz ovog odvoda. Ako se tu nalazi Iokvica vode, to znači da je vjerovatno zapušen odvod.

 

Možete pokušati da otpušite odvod pomoću sajle za otpušavanje (prodaje se u trgovinama metalne robe). Umetnite je u odvod i gurajte dok ne naiđete na zapušenje, a zatim je okrenite u smjeru kazaljke na satu. Izvucite je van i ponavljajte ovaj postupak sve dok ne uklonite zapušenje. Pokušajte usuti malo tople vode u odvod kako biste provjerili ima li prepreka protoku.

 

 

 

Ako je vaš frižider priključen na vodovodne instalacije, provjerite kako je povezan na njih.

 

Ako vaš frižider ima dispenzer za vodu koji je povezan na vodovodne instalacije, voda možda curi iz tog priključka. Ovo zavisi od vrste modela. Pridržavajte se uputstava iz priručnika za korisnike za vaš uređaj kako biste vidjeli postoje li priključci i gdje se nalaze. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. Provjerite jesu li priključci postavljeni kako treba i jesu li ispravni.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?