Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako popraviti frižider koji ne dispenzira vodu?

Kako popraviti frižider koji ne dispenzira vodu?
Kako popraviti frižider koji ne dispenzira vodu?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih dispenzer za vodu na vašem frižideru možda ne radi dobro. Pogledajte može li neki od narednih savjeta riješiti vaš problem.  

 

 

 

Provjerite je li spremnik za vodu napunjen (modeli koji nisu priključeni na vodovodne instalacije)

 

Modeli koji nisu priključeni na vodovodne instalacije dispenziraju vodu iz svog spremnika. Spremnik morate puniti ručno kako biste imali vodu iz svog uređaja.

 

 

 

Provjerite priključke za vodu (modeli sa priključkom na vodovodne instalacije)

 

Ako je vaš frižider priključen na vodovodne instalacije, možda postoji prepreka ili pukotina zbog koje je smanjen ili prekinut dotok vode u dispenzer za vodu na vašem frižideru. Ovo zavisi od vrste modela. Pridržavajte se uputstava iz priručnika za korisnike za vaš uređaj kako biste vidjeli postoje li priključci i gdje se nalaze. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. Provjerite jesu li priključci postavljeni kako treba i jesu li ispravni.

 

 

 

Provjerite prekide u snabdijevanju vodom

 

Frižideri koji su priključeni na vodovodne instalacije dispenziraju vodu iz glavnih vodovodnih cijevi. Provjerite na česmama u svojoj kući ima li vode. Uključite je ako je potrebno. Ako i dalje voda ne izlazi iz slavina, potražite pomoć kvalifikovanog vodoinstalatera.

 

 

 

Ispustite zrak iz cijevi sa vodom.

 

Takođe morate ukloniti zrak koji je ostao zarobljen u cijevi za vodu u dispenzeru kada je on prvi put priključen ili svaki put kada mijenjate filter za vodu.

 

Postavite veliku posudu ispod dispenzera za vodu i počnite da pritiskate i puštate polugu u intervalima od 5 sekundi. Ponavljajte sve dok voda ne počne da curi. Kada voda počne da curi, nastavite pritiskati i otpuštati pločicu na dispenzeru sve dok ne ispustite svih 15 litara vode. Tako ćete izbaciti zrak iz filtera i sistema za dispenziju vode, osiguravajući čistu i svježu vodu za piće.

 

 

 

Provjerite pritisak vode

 

Frižiderima koji su priključeni na vodovodne instalacije potreban je dovoljan pritisak vode kako bi mogli dispenzirati vodu. Uklonite filter za vodu i pogledajte može li vaš uređaj sada dispenzirati vodu. Pogledajte u priručniku za svoj uređaj kako možete ukloniti filter. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako ni ovo nije u pitanju, vaš frižider možda nije tehnički ispravan. Ako sumnjate da je to slučaj, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?