Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite obrisati listu za poređenje?
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako popraviti frižider koji stalno radi?

Kako popraviti frižider koji stalno radi?
Kako popraviti frižider koji stalno radi?

 

 

Ne radi svaki frižider po istom uzorku. Imajte na umu da veći uređaji moraju raditi duži vremenski period. Ako mislite da se vaš uređaj uključuje previše često ili da radi predugo, pogledajte da li nešto od navedenog uzrokuje taj problem.

 

 

 

Provjerite temperaturu okruženja

 

Ako je temperatura u prostoriji previsoka, možda je potrebno da vaš frižider radi u dužim intervalima. Provjerite nalazi li se frižider u blizini izvora toplote kao što su radijatori, ploča ili pećnica. Premjestite uređaj ako je to u pitanju. 

 

 

 

Izbjegavajte prečesto otvaranje vrata ili predugo držanje otvorenih vrata

 

Kako biste održali unutrašnju temperaturu stabilnom, uzdržite se od prečestog otvaranja vrata na uređaju i ne držite ih predugo otvorenim inače. Provjerite smeta li hrana ili nešto drugo da se vrata normalno zatvore. 

 

 

 

Nedavno postavljen ili napunjen uređaj

 

Vašem uređaju će trebati više vremena da dostigne idealnu temperaturu ako je nedavno postavljen ili napunjen. To je normalno.

 

 

 

Nemojte odlagati vruću hranu u uređaj

 

Kada u frižider odložite vruću hranu, potrebno mu je više vremena da stabilizuje unutrašnju temperaturu. Sačekajte da se hrana ohladi prije nego što je odložite u uređaj.

 

 

 

Provjerite postoje li na brtvama vrata praznine, pukotine ili poderotine

 

Hladan zrak u uređaju mora biti pravilno izolovan od vanjske temperature. Provjerite ima li šupljina između zaptivki na vratima i ormara. Ako ih pronađete, podesite zaptivku tako što ćete je prstima lagano povući od vrata. 

 

Ako vrata ne zaptivaju dobro, pokušajte da očistite zaptivku mekanom krpom ili spužvom umočenom u toplu vodu. Izbjegavajte korištenje abrazivnih sredstava za čišćenje jer mogu oštetiti zaptivke. Ako su zaptivke labave ili popucale, moraju se popraviti ili potpuno zamijeniti. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

 

Provjerite postavke za temperaturu

 

Frižider je možda podešen na nižu temperaturu nego što je potrebno. Preporučena temperatura je oko 4 °C do 5 °C za frižider i oko -18 °C za odjeljak za zamrzavanje. Provjerite postavke i prilagodite ih ako je potrebno.

 

 

 

Provjerite nakuplja li se inje

 

Provjerite je li se u odjeljku za zamrzavanje nakupilo inje. Ako je na unutrašnjim zidovima vidljivo inje, vaš uređaj je možda preopterećen jer pokušava da postigne ili održi idealnu temperaturu. U tom slučaju morate ručno odmrznuti odjeljak za zamrzavanje.

 

Više informacija o odmrzavanju zamrzivača potražite u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

Bekovi kombinovani frižideri sa tehnologijom 3 Zone No Frost i NeoFrost™ Dual Cooling (dvostruko hlađenje) sprečavaju nakupljanje leda, tako da nećete morati ručno odmrzavati uređaj. Imajte na umu da će vaš uređaj duže raditi kada je uključena funkcija automatskog uklanjanja leda.

 

 

 

Pogledajte je li uključena funkcija fast freeze (brzo zamrzavanje)

 

Funkcija Fast Freeze (brzo zamrzavanje) na Bekovim frižiderima omogućava brzo zamrzavanje i brže pravljenje leda. Normalno je da vaš frižider duže radi ako je aktivirana funkcija Fast Freeze (brzo zamrzavanje). Ako je ne želite otkazati, Fast Freeze (brzo zamrzavanje) će se izgasiti samo nakon 8 sati ili kada odjeljak frižidera dostigne potrebnu temperaturu.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?