Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

1 min pročitano

Voda koja izlazi iz dispenzera za vodu nema dobar okus. Kako popraviti takav dispenzer?

Voda koja izlazi iz dispenzera za vodu nema dobar okus. Kako popraviti takav dispenzer?
Voda koja izlazi iz dispenzera za vodu nema dobar okus. Kako popraviti takav dispenzer?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih voda iz dispenzera za vodu na vašem frižideru nema dobar okus. Pogledajte može li neki od narednih savjeta riješiti vaš problem. 

 

 

 

Ispustite zrak iz cijevi sa vodom.

 

Takođe morate ukloniti zrak koji je ostao zarobljen u cijevi za vodu u dispenzeru kada je on prvi put priključen ili svaki put kada mijenjate filter za vodu.

 

Postavite veliku posudu ispod dispenzera za vodu i počnite da pritiskate i puštate polugu u intervalima od 5 sekundi. Ponavljajte sve dok voda ne počne da curi. Kada voda počne da curi, nastavite pritiskati i otpuštati pločicu na dispenzeru sve dok ne ispustite svih 15 litara vode. Tako ćete izbaciti zrak iz filtera i sistema za dispenziju vode, osiguravajući čistu i svježu vodu za piće.

 

 

 

Redovno mijenjajte filter za vodu

 

Frižideri koji su priključeni na vodovodne instalacije koriste filtere koji se povremeno moraju mijenjati. Provjerite ima li vaš uređaj indikator za zamjenu filtera ili potražite u priručniku informacije o tome trebate li mijenjati filter. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

 

 

Očistite spremnik za vodu

 

Ako imate frižider koji ima dispenzer za vodu koji nije priključen na vodovodnu instalaciju, bilo bi dobro da redovno čistite spremnik za vodu. Za čišćenje spremnika koristite čistu, toplu vodu.

 

 

 

Vodite računa da dobijate svježu vodu


Voda koja se čuva u vašem frižideru će tokom vremena postati ustajala. Zbog toga trebate ponovo napuniti spremnike za vodu u svim frižiderima koji nisu priključeni na vodovodne instalacije. Kako biste osvježili spremnik za vodu, aktivirajte spremnik za vodu tako što ćete pritisnuti šoljom ručicu za dispenziju vode. Ispraznite spremnik i ponovo ga napunite.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?