Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.
Kako vam možemo pomoći?

treba mi pomoć sa

Odaberite proizvod Odaberite izdanje .
Kako vam možemo pomoći?
treba mi pomoć sa

Kreni ispočetka

Najčešća pitanja

Koliko je dugo crijevo za priključak vode na Bekovim frižiderima?

Crijevo koje povezuje Bekov frižider sa cijevima za vodu sastoji se iz dva dijela između kojih se nalazi filter. Prvo crijevo je dugo 1 m, a drugo 4 m, što čini ukupno 5 m dužine.

Koliko nakon uključivanja je potrebno uređaju da napravi led?

Može proći 8 do 12 sati prije nego što vaš frižider napravi iskoristive kockice leda.

 

Početni oblici kockica leda mogu biti nepravilni, promjenjive boje ili sa nečistoćama, posebno ako je frižider povezan na vodovodne instalacije. Preporučuje se da prve dvije ili tri serije leda bacite dok frižider ne počne praviti savršene kockice leda.

Koliko prostora trebam ostaviti oko frižidera zbog ventilacije?

Vašem frižideru je potrebno najmanje 5 cm slobodnog prostora sa strana, iznad i iza, kako bi imao odgovarajuću ventilaciju.

Kako da poravnam frižider?

Vaš frižider mora stajati na svojim stopicama u ravni i biti izbalansiran, kako bi ispravno funkcionisao. Pokušajte zaljuljati uređaj sa strane na stranu ili naprijed i nazad. Ako se previše njiše, možda su podloga ili stopice uređaja neravni.

 

Provjerite balans uređaja pomoću libele. Ako je isključen, podesite stopice tako što ćete zavući ruku ispod frižidera i dohvatiti prednje dvije stopice. Okrećite nožice u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto, sve dok ne dođu u čvsti kontakt sa podom.

Moj frižider je upravo postavljen. Koliko je potrebno da frižider odstoji prije nego što ga uključim?

Potrebno je da vaš frižider stoji neko vrijeme prije početka korištenja. Trebate ga ostaviti neuključenog, u uspravnom položaju, najmanje 4 sata, kako bi se ulje u njegovom kompresoru sleglo. 

 

Uređaj možete uključiti nakon što isteknu 4 sata. Provjerite je li upravljač termostata postavljen na ON (uključeno) ali nemojte odmah odlagati hranu u njega. Sačekajte da se frižider rashladi do temperature koja je sigurna za odlaganje hrane, što može potrajati do 12 sati. 

 

Idealna temperatura za frižider iznosi 4 °C ili 5 °C za frižider i -18 °C za odjeljak za zamrzavanje. Provjerite temperaturu u uređaju pomoću tačnog termometra. 

 

Stavite termometar u šolju sa vodom i postavite je u frižider. Kako biste provjerili temperaturu zamrzivača, stavite termometar u šolju sa alkoholom ili uljem za kuhanje, i postavite je u odjeljak za zamrzavanje (jer bi se voda zaledila). Možete početi da odlažete hranu kada uređaj dostigne željenu temperaturu. 

Koliko treba sačekati sa upotrebom dispenzera za vodu nakon postavljanja frižidera?

Sačekajte 24 sata da se frižider rashladi tako da može pravilno hladiti vodu. Takođe, morate ukloniti zrak koji je ostao zarobljen u cijevi za vodu u dispenzeru kada je on prvi put priključen ili svakih put kada mijenjate filter za vodu.

 

Postavite veliku posudu ispod dispenzera za vodu i počnite da pritiskate i puštate polugu u intervalima od 5 sekundi. Ponavljajte sve dok voda ne počne da curi. Kada voda počne da curi, nastavite pritiskati i otpuštati pločicu na dispenzeru sve dok ne ispustite svih 15 litara vode. Tako ćete izbaciti zrak iz filtera i sistema za dispenziju vode, osiguravajući čistu i svježu vodu za piće.

Članci

Želite ipak razgovarati s nekim?