Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite obrisati listu za poređenje?
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za pranje veša ne okreće bubanj?

Kako riješiti problem kada mašina za pranje veša ne okreće bubanj?
Kako riješiti problem kada mašina za pranje veša ne okreće bubanj?

 

 

Vaš uređaj mora okretati bubanj da bi miješao i prao veš. Bubanj se okreće (ali brže) i kada cijedi vodu iz odjeće. Ako se bubanj uopšte ne okreće, provjerite da li nešto od sljedećeg rješava problem.

 

 

 

Provjerite da li su vrata pravilno zatvorena

 

Ako vaša mašina za pranje veša detektuje da su vrata otvorena, neće početi sa radom. Pobrinite se da su vrata čvrsto zatvorena. Uklonite stvari koje su zapele u vratima i pogurajte vrata dok ne čujete zvuk zaključavanja.

 

 

 

Pobrinite se da je opterećenje jednako raspoređeno

 

Neravnomjerno raspoređen veš unutar bubnja može uzrokovati oštećenje vaše mašine za pranje veša. Za sprječavanje ovakvih situacija mašine za pranje veša Beko će automatski prepoznati opterećenje i zaustaviti proces centrifuge ako je veš neravnomjero raspoređen unutar bubnja.

 

Upijajuće stvari kao što su prostirke i prekrivači su najčešći uzrok. Za izbjegavanje neravnomjerne opterećenosti perite glomazne stvari kao što su pokrivači sa najmanje još jednom teškom stvari kao što je veliki peškir ili drugi prekrivač. Ako se bubanj prestane okretati u sredini ciklusa pranja, pokušajte ugasiti mašinu, ispustiti vodu i rasporediti veš drugačije. 

 

 

 

Izbjegavajte korištenje previše deterdženta

 

Možda koristite previše deterdženta ili neodgovarajuću vrstu za svoj uređaj. U ovom slučaju vaša mašina za pranje veša će zaustaviti ciklus okretanja i pokušati da izvuče višak pjene iz bubnja. Pročitajte uputstva na ambalaži deterdženta da saznate koja je vrsta odgovarajuća za vašu mašinu za pranje veša. Pobrinite se da ne koristite više od preporučene količine.

 

 

 

Provjerite da li je ostalo vode u bubnju

 

Ciklus centrifuge neće započeti ako voda nije ispuštena do kraja. Isključite mašinu za pranje veša i provjerite odvodno crijevo i filter pumpe. Crijevo ne smije biti savijeno niti začepljeno. Ako je potrebno, ispravite ga ili odčepite. Zamijenite crijeva koja puštaju vodu, koja su probijena ili zahrđala. Čistite odvodno crijevo svaka tri mjeseca da biste izbjegli začepljenja. 

 

 

 

Provjerite da li je oštećen remen

 

Otvorite vrata i pokušajte okretati bubanj rukom. Ako se bubanj okreće bez imalo otpora, moguće je da je remen mašine oštećen ili je pukao. U tom slučaju kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

 

Razmotrite tehnički kvar

 

Vaša mašina za pranje veša se možda zaustavila zbog prenapona na električnoj mreži. Isključite svoj uređaj iz utičnice, sačekajte jednu minutu, a potom ga ponovo uključite u utičnicu. Pokušajte ponovo pokrenuti program. Ako se problem nastavi, možda vaša mašina za pranje veša ima tehnički problem. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera

 

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?