Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako riješiti problem kada se mašina za pranje veša trese ili vibrira

Kako riješiti problem kada se mašina za pranje veša trese ili vibrira
Kako riješiti problem kada se mašina za pranje veša trese ili vibrira

 

 

Vibracija ili kretanje utiču na učinak pranja i mogu čak oštetiti vaš uređaj. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Uvjerite se da su transportni vijci i zaštitni stiropor uklonjeni tokom postavljanja.

 

Prije prvog korištenja mašine za pranje veša, a nakon postavljanja, pobrinite se da uklonite transportne vijke i zaštitni stiropor.

 

Transportni vijci drže bubanj na mjestu da bude zaštićen od oštećenja tokom prijevoza. Nalaze se sa zadnje strane mašine i mogu se ukloniti jednostavnim izvlačenjem.

 

Stiropor se nalazi ispod uređaja. Mašina na sebi ima komad trake koja se vidi ispod mašine prema prednjoj strani. Povucite ovu traku da oslobodite stiropor.

 

 

 

Provjerite balans uređaja

 

Vaša mašina za pranje veša mora stajati ravno i izbalansirano na nožicama kako bi radila ispravno. Uređaj koji nije postavljen na ravnu podlogu tokom rada će vibrirati i tresti se. Pokušajte zaljuljati uređaj sa strane na stranu ili naprijed i nazad. Ako se mnogo pomjera, moguće je da vam je neravan pod ili nožice uređaja. 

 

Provjerite balans uređaja pomoću libele. Ako balans nije dobar, podesite nožice tako što ćete ih dohvatiti ispod mašine za pranje veša i pronaći sigurnosne matice na njima. Opustite ih i okrenite nožice u pravcu kazaljke na satu ili suprotno, sve dok ne budu čvrsto stajale na podu. Ponovo zategnite sve sigurnosne matice rukom.

 

 

 

Pobrinite se da je opterećenje jednako raspoređeno

 

Vaša mašina za pranje veša može tokom rada vibrirati ili tresti se ako opterećenje unutar bubnja nije ravnomjerno raspoređeno. U ovakvom slučaju obično problem izazivaju stvari koje upijaju vodu, kao što su prostirke i prekrivači. Za izbjegavanje neravnomjerne opterećenosti perite glomazne stvari kao što su pokrivači sa najmanje još jednom teškom stvari kao što je veliki peškir ili drugi prekrivač.

 

 

 

Provjerite da li je filter pumpe prljav ili začepljen

 

Tvrdi predmet zaglavljen unutar filtera pumpe može prouzrokovati vibracije. Ovaj filter služi da uhvati strane predmete poput dugmadi ili kovanica i da spriječi da ti predmeti uđu u odvodno crijevo. Nalazi se na donjem desnom uglu vaše mašine. 

 

Za čišćenje filtera pumpe prvo otvorite poklopac da vidite filter. Neki modeli mašina imaju malo crijevo ubačeno iza poklopca za ispuštanje vode iz filtera. Na drugim modelima voda jednostavno isteče kada izvučete filter. U oba slučaja dobra ideja je postaviti posudu ili peškire ispod filtera.

 

Ako vidite crijevo, izvucite ga, odčepite ga i sačekajte da voda isteče. Ako ne, okrenite filter suprotno od kazaljke na satu i izvucite ga. Uklonite svu prljavštinu, dlake ili strane objekte iz filtera. Potom ga isperite pod česmom.

 

Provjerite šupljine filtera da vidite da li je zapelo nešto poput prljavštine, novčića ili dugmadi u njemu. Obrišite ga suhom krpom. Na kraju vratite i osigurajte filter okrećući ga u pravcu kazaljke na satu i vratite poklopac nazad.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?