Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

3 min pročitano

Kako pravilno napuniti mašinu za sušenje veša?

Kako pravilno napuniti mašinu za sušenje veša?
Kako pravilno napuniti mašinu za sušenje veša?

 

 

Razvrstavanje i pravilno stavljanje veša u mašinu za sušenje veša je od suštinske važnosti, ne samo u smislu da izvučete najbolje od uređaja, već i zbog održavanja vaše odjeće. Nažalost, nije tako jednostavno kao ubacivanje mokre odjeće u bubanj. Ovaj kratki vodič će vas provesti kroz ono šta trebamo a šta ne smijemo raditi kada stavljamo veš u mašinu za sušenje veša.

 

 

 

Provjerite etikete na odjeći i razvrstajte je

 

Kada je riječ o pranju i održavanju vaše odjeće, etiketa je najbolje mjesto da započnete. Obratite pažnju kako treba prati i sušiti pojedine dijelove odjeće. Za sušenje etiketa će imati jedan od sljedećih simbola: 

 

Evo šta predstavlja koji simbol:

 1. Sušenje
 2. Sušenje u mašini
 3. Normalno sušenje, niska temperatura
 4. Normalno sušenje, srednja temperatura
 5. Normalno sušenje, visoka temperatura
 6. Ne sušiti u mašini
 7. Ne sušiti
 8. Sušiti na vješalici
 9. Sušiti u sjeni
 10. Sušiti okačeno
 11. Sušiti na ravnom
 12. Normalno sušenje, bez toplote
 13. Hemijsko čišćenje
 14. Bez hemijskog čišćenja

 

Bilo bi dobro razvrstati odjeću za sušenje prema temperaturi na kojoj se treba sušiti, pa čak i prema vrsti tkanine ako ćete koristiti program specifičan za određeni materijal. Ako niste sigurni da li taj komad može da se suši u mašini, pogledajte ovaj spisak stvari koje nikada ne bi trebale ići u vašu mašinu za sušenje veša.

 

 

 

Upotrijebite ciklus centrifuge na mašini za pranje veša

 

Stavljanje vlažnih predmeta u mašinu za sušenje veša produžava vrijeme sušenja, povećava potrošnju energije i nepotrebno naprezanje uređaja. Upotrijebite ciklus centrifuge na vašoj mašini za pranje veša kako biste uklonili što više viška vode prije premještanja odjeće na sušenje.

 

 

 

Protresite i okrenite odjeću iznutra

 

Prije nego što stavite svoje stvari u mašinu za sušenje veša, protresite ih da biste se riješili ostataka koji bi se na njima mogli naći. Zakopčajte sve patent zatvarače kako biste spriječili da se zakače na druge stvari u bubnju. Na kraju okrenite na unutrašnju stranu veće komade odjeće kao što su farmerke i dukserice da zaštitite dugmad i sačuvate im boju.

 

 

 

Provjerite i ispraznite džepove

 

Pobrinite se da nema ničega u džepovima vaše odjeće. Stvari poput novčića mogu ispasti i oštetiti bubanj, dok stvari poput hemijske olovke mogu eksplodirati i uništiti vašu odjeću i vaš uređaj!

 

 

 

Pomiješajte veće i manje stvari i rasporedite ih ravnomjerno u bubnju

 

Koliko je to moguće, pokušajte da pomiješate veće i manje stvari u bubnju, i da se pobrinete da su ravnomjerno raspoređene. Ne želite da sve teške stvari budu na jednoj strani bubnja i da poremete balans uređaja.

 

 

 

Nemojte preopterećivati bubanj

 

Kao što smo objasnili u ovom članku, preopterećivanje bubnja je smrtna greška kada govorimo o mašini za sušenje veša. Punjenje bubnja malo više od polovine je dobro pravilo koje treba pratiti.

 

 

 

Provjerite filter za dlačice

 

Održavanje filtera za dlačice čistim je ključno za dobru efikasnost sušenja i čvrsto vjerujemo da je dobro steći naviku očistiti ga nakon svakog sušenja. Zbog sigurnosti brzinski provjerite filter za dlačice kada stavljate novi veš.

 

 

 

Odaberite odgovarajući program

 

U zavisnosti kako razvrstate veš možete odabrati odgovarajući program. Ovi programi se razlikuju od uređaja do uređaja, ali ovaj praktični vodič objašnjava programe i funkcije dostupne na Beko mašinama za sušenje veša.

 

Eto, to je to. Držite se ovog savjeta i vaša mašina za sušenje veša će biti efikasna, a vaša odjeća će duže ostati u odličnom stanju.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?