Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Mašina za sušenje veša ili mašina za pranje i sušenje veša: koja vam je potrebna?

Mašina za sušenje veša ili mašina za pranje i sušenje veša: koja vam je potrebna?
Mašina za sušenje veša ili mašina za pranje i sušenje veša: koja vam je potrebna?

 

 

Posjedovanje uređaja za sušenje veša može vas spasiti od zatrpavanja svoga doma žicama za sušenje veša ili istrčavanja napolje kako biste spasili svoje svježe oprane čaršafe kada se promijeni vrijeme.

 

Ako ste odlučili da želite malo ove praktičnosti, postoji izbor. Da li ćete kupiti zasebnu mašinu za sušenje veša ili kombinovanu mašinu za pranje i sušenje veša? Obje imaju svoje prednosti, pa neka ovaj vodič razriješi vaše nedoumice.

 

 

 

Mašine za sušenje veša imaju veće kapacitete, ali im treba dodatni prostor

 

Mašine za sušenje veša uopšteno imaju veće kapacitete bubnja od mašina za pranje i sušenje veša. Mašine za sušenje veša imaju kapacitete do 10 kg, dok kombinovane mašine za pranje i sušenje veša mogu podnijeti oko 5 ili 6 kg. Ako planirate sušiti velike količine veša, ovo je zasigurno važno razmotriti.

 

 Zasebna mašina za sušenje veša može biti energetski efikasnija nego standardna mašina za pranje i sušenje veša, pa trebate dobro razmisliti kada odlučujete. 

 

U drugu ruku, mašina za sušenje veša je dodatni uređaj, što znači dodatni trošak i potreba za više prostora.

 

U skladu s tim, mašina za pranje i sušenje veša može koštati skoro kao mašina za pranje veša i mašina za sušenje veša kombinovano, pa ćete morati izračunati kako biste vidjeli šta odgovara vašem budžetu. Mašinu za sušenje veša možete postaviti iznad ili ispod mašine za pranje veša, što znači da ćete možda moći kreativno iskorisiti dostupan prostor.

 

 

 

Mašine za pranje i sušenje veša imaju manji kapacitet, ali rade za dvije mašine

 

Praktičnost je vjerovatno najatraktivnija prednost mašine za pranje i sušenje veša. Možete prati i sušiti svoju odjeću bez prebacivanja tereta između mašina. Neke čak imaju programe koji suše veš odmah nakon što se završi pranje. Ubacite prljavu odjeću, izvadite čistu i suhu odjeću!

 

Sa obje funkcije u jednom uređaju štedite i na prostoru, pa ako je vaš dom mali, pronalazak mjesta za samo jednu mašinu umjesto dvije vjerovatno će biti lakše. 

 

Postoji ipak ograničenje u praktičnosti koju nudi mašina za pranje i sušenje veša. Tipično, kapacitet za sušenje je nekoliko kg manji od kapaciteta za pranje. To značl da ćete morati ili da smanjite količinu veša koji perete ili da uklonite nešto od opranog i mokrog veša prije nego što pokrenete ciklus sušenja.

 

 

 

Razmotrite svoj budžet i prostor prije nego što se odlučite

 

Odluka se svodi na prostor koji imate i potencijalno vaš budžet. Ako imate prostora za dvije mašine i možete naći dobru ponudu, kupovina i mašine za pranje veša i mašine za sušenje veša možda je najbolja ideja. Kupovinom obje od istog proizvođača ćete uskladiti rad.

 

Dobre vijesti su da možete staviti mašinu za sušenje veša na mašinu za pranje veša uz odgovarajući komplet za slaganje i uštedjeti nešto prostora. Na taj način samo će jedna mašina zauzimati prostor na podu. 

 

Ako ste potpuno ograničeni s prostorom, mašina za pranje i sušenje veša je najbolji izbor i možda najekonomičnija mogućnost također.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?