Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite obrisati listu za poređenje?
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

1 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za sušenje veša neće da se pokrene?

Kako riješiti problem kada mašina za sušenje veša neće da se pokrene?
Kako riješiti problem kada mašina za sušenje veša neće da se pokrene?

 

 

Postoji nekoliko razloga zašto vaša mašina za sušenje veša neće da se pokrene. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite dovod struje

 

Ako se displej ne upali iako je mašina za sušenje veša uključena, možda je došlo do nestanka struje. Provjerite svjetla i druge električne uređaje u svom domu da vidite da li došlo do nestanka struje.

 

Ako ostali električni uređaji rade, možda postoji problem na osiguraču na koji je povezana mašina za sušenje veša. U tom slučaju potražite pomoć kvalifikovanog električara.

 

 

 

Provjerite da li su vrata pravilno zatvorena

 

Ako vaša mašina za sušenje veša detektuje da su vrata otvorena, neće početi sa radom. Pobrinite se da su vrata čvrsto zatvorena. Uklonite stvari koje su možda zapele u vratima i pogurajte vrata dok ne čujete zvuk zaključavanja.

 

 

 

Pobrinite se da nije aktivirana blokada za djecu

 

Ne možete uraditi nikakve izmjene programa, temperature, brzine ili dodatnih funkcija dok je blokada za djecu aktivna. Blokada je aktivna kada svijetli lampica blokada za djecu na displeju ili panelu mašine za sušenje veša. 

 

Za deaktivaciju blokade za djecu istovremeno pritisnite dugme zvučnog obavještenja i dugme trajanja starta/pauze/otkazivanja/završetka i zadržite tri sekunde dok je uključen bilo koji program. Lampice na dugmadima će svjetlucati dok to radite. 

 

Možete isto tako okrenuti dugme za izbor programa u položaj On/Off (Uključeno/isključeno) dok je program uključen da biste deaktivirali blokadu. 

 

Postupci za aktiviranje/deaktiviranje blokade za djecu mogu se razlikovati u zavisnosti of modela. Ako gore navedeni postupci ne funkcionišu, pogledajte priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako mašina i dalje ne pokreće program, možda je u pitanju tehnički problem. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?