Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako riješiti problem kada mašina za sušenje veša ne suši?

Kako riješiti problem kada mašina za sušenje veša ne suši?
Kako riješiti problem kada mašina za sušenje veša ne suši?

 

 

Topla odjeća koju ste upravo izvadili iz mašine za sušenje veša može se činiti vlažnija nego što to stvarno jeste. Ako je veš i dalje vlažan nakon što se ohladio, pogledajte da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Pobrinite se da koristite odgovarajući program

 

Odabrani program možda nije odgovarajući za vrstu veša koju ste stavili u mašinu za sušenje veša. Provjerite uputstva na etiketama na odjeći i korisnički priručnik da nađete program koji najbolje odgovara. Odaberite dodatne funkcije ako je potrebno.

 

Ako gore navedeni postupci ne funkcionišu, pogledajte priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

 

 

Provjerite da li je filter za dlačice prljav ili začepljen

 

Vaša mašina za sušenje veša možda ne može osušiti veš u potpunosti jer je začepljen filter za dlačice. Filter za dlačice sakuplja prašinu i vlakna s odjeće pa ga je potrebno očistiti nakon svakog ciklusa sušenja. Filter za dlačice se nalazi u obodu vrata. 

 

Za čišćenje filtera za dlačice otvorite vrata i povucite filter nagore da ga izvadite. Rukom ili mekanom krpom uklonite dlačice koje su se nakupile na filteru. Ako je filter jako začepljen, operite ga pod mlazom tople vode.

 

Osušite filter u potpunosti prije nego ga ponovo postavite. Prije vraćanja filtera u njegovo kućište obrišite i kućište jer je moguće da se dlačice sakupe i u ovom području.

 

 

 

Provjerite da li su ladica filtera ili filter kondenzatora prljavi ili začepljeni

 

Mašine s toplotnom pumpom i mašine s kondenzatorom imaju dodatni filter iza prednjeg poklopca na donjem dijelu. Ovaj dio se zove ladica filter kod mašina s toplotnom pumpom, a filter kondenzatora kod mašina s kondenzatorom.   

 

Začepljenje ladica filtera ili filtera kondenzatora može prouzrokovati duže vrijeme sušenja. Ovi filteri hvataju prašinu i vlakna koja prođu kroz filter za dlačice. Potrebno ih je periodično očistiti ili kada se upali simbol upozorenja za čišćenje ladica filtera (ako postoji). 

 

Za čišćenje ladica filtera ili filtera kondenzatora otvorite prednju donju ploču i izvadite filter iz kućišta otkopčavanjem brave. Ladica filtera se može dodatno otvoriti pritiskom na crveno dugme.

 

Rukom ili mekanom krpom uklonite dlačice koje su se nakupile na platnima filtera. Možete koristiti svoju usisivač pri maloj jačini usisavanja. Na kraju postoji mali komad spužve između komada platna. Izvadite spužvu i operite je mlazom tople vode pod česmom.

 

Filter kondenzatora se, u drugu ruku, bolje pere vodom pod pritiskom. Držite ga ispod tuša nekoliko minuta. Pokušajte ga oprati sa svih strana i izvaditi svu prašinu. 

 

Sačekajte da se svi dijelovi potpuno osuše prije nego što ih vratite na mjesto. Postavite ladicu filter ili filter kondenzatora u njegovo kućište i zatvorite brave. Na kraju vratite prednji donji poklopac na mjesto.

 

 

 

Izbjegavajte preopterećenje uređaja

 

Mašine za sušenje veša imaju različite kapacitete punjenja. Preopterećivanje uređaja će uticati na njegov rad i može spriječiti da se veš osuši u potpunosti. Ako sumnjate da je ovo problem, pustite uređaj u rad sa manjim opterećenjem.

 

U svom korisničkom priručniku potražite programe i odgovarajuće kapacitete veša. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?