Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako očistiti pećnicu?

Kako očistiti pećnicu?
Kako očistiti pećnicu?

 

 

Mada može služiti kao sredstvo za izvođenje vaših kulinarskih bravura, čišćenje pećnice sigurno je jedan od najgorih kućnih poslova. U ovom priručniku ćete pronaći upute za najbolji način čišćenja pećnice i saznat ćete nešto o pametnim Bekovim tehnologijama koje čine ovaj cijeli poduhvat mnogo podnošljivijim.

 

 

 

Čistite pećnicu redovno

 

Ako imate tradicionalnu pećnicu, veoma je važno da je redovno čistite. Masnoća i ostaci hrane mogu se brzo nakupiti, a što više kuhate oni postaju sve tvrdoglaviji. Obrišite tragove prskanja prije nego što se osuše, a pećnicu brišite nakon svake upotrebe. 

 

 

 

Izvadite sve odvojive dijelove, kao što su pladnjevi i nosači 

 

Stoga nakon svake upotrebe uklonite pladnjeve i nosače te ih dobro obrišite spužvom i neabrazivnim deterdžentom. Bočni nosači su takođe odvojivi. Ovi dijelovi se uglavnom mogu prati u mašini za pranje sudova.

 

 

 

Čišćenje iznutra 

 

Sada možete unutrašnje površine pećnice dobro obrisati spužvom, ponovo koristeći neabrazivno sredstvo za čišćenje. 

 

 

 

Čišćenje spolja: kontrolni panel, dugmad i vrata pećnice 

 

Obratite posebnu pažnju na područje oko vrata jer se masnoća baš tu nakuplja. 

 

A ako ste je tu ostavili predugo, moraćete se dobro pomučiti kako biste je se riješili. Na tržištu postoji cijeli program setova za čišćenje pećnica, ali oni sadrže snažne hemikalije koje nisu baš ugodne za korištenje. Vjerujte nam da je čišćenje pećnice nakon svake upotrebe vrijedno truda.

 

Međutim, u današnje vrijeme tehnologija je praktično uklonila svu muku oko čišćenja pećnice, a asortiman Bekovih pećnica uključuje puno ovih malih trikova.

 

 

 

Iskoristite prednosti koje pružaju programi za samočišćenje.

 

Ako niste čuli za pećnice koje se same čiste, tada se upoznajte sa pirolitičkim čišćenjem, parnim čišćenjem i katalitičkim panelima. 

 

Pirolitičko čišćenje je najrigornoznije od ova tri. Ono zagrijava pećnicu do zapanjujućih 480 ℃ i sagorijeva uporne ostatke hrane i masnoće do pepela. Sve što trebate učiniti jeste da pokupite pepeo koji je preostao nakon završetka ciklusa. 

 

Funkcija parnog čišćenja omekšava čestice hrane i masnoće ubrizgavanjem pare u otvor. Za neke funkcije je potrebno usuti vodu u pladanj. Tehnologije čišćenja, kao što su SteamShine® i SteamShine+®, predstavljaju sjajan način za čišćenje pećnice bez agresivnih hemikalija. 

 

Katalitički paneli upijaju masnoće i pomoću pametnih hemijskih postupaka pretvaraju je u ostatke koje je lako očistiti dok pećnica još radi. 

 

 

 

Obratite pažnju na dizajn vrata

 

Od dizajna vrata jako zavisi koliko će biti lako očistiti vašu pećnicu. No Beko je mislio i na to. Funkcija PractiClean pruža vam savršeno ravnu unutrašnju površinu vrata koju možete lako čistiti jer ne sadrži nijedan vijak. Funkcija CleanZone® oblaže vrata posebnim oleofobnim premazom koji sprečava nakupljanje nečistoća. 

 

Stoga je tajna čišćenja pećnice malo discipline, ali ako budete imali sreće, možda vaš uređaj izvuče nekoliko trikova iz rukava i olakša vam cijelu stvar.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?