Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

3 min pročitano

Kako popraviti peglu iz koje curi voda?

Kako popraviti peglu iz koje curi voda?
Kako popraviti peglu iz koje curi voda?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi voda mogla curiti iz vaše pegle. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite je li poklopac za dosipanje vode dobro zatvoren.

 

Voda može curiti kroz poklopac ako nije dobro zatvoren. Gurnite poklopac sve dok ne čujete da je kliknuo, prije nego što počnete koristiti peglu.

 

 

 

Nemojte usipati previše vode u spremnik.

 

Ako prepunite spremnik, voda može procuriti iz pegle. Nemojte prekoračiti oznaku MAX na spremniku kada ga punite.

 

 

 

Provjerite postavke za temperaturu

 

Ako je postavljena preniska temperatura, iz pegle može curiti ili kapati voda. Vaša pegla se mora dovoljno zagrijati kako bi pretvarala vodu u paru. Pustite da se pegla zagrijava nekoliko minuta prije početka korištenja.

 

Pogledajte u korisničkom priručniku koristite li peglu na temperaturi koja je dovoljno visoka za korištenje pare. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

 

 

Vodite računa da dosipate vodu iz slavine 

 

Za peglu koristite samo vodu iz slavine. Vaš uređaj nije namijenjen za korištenje sa vodom za piće ili destiliranom vodom. Ako je voda iz slavine veoma tvrda, koristite mješavinu vode iz slavine i vode za piće.

 

Nemojte sipati parfem, sirće ili druge tekućine u spremnik za vodu. Tako može jako oštetiti peglu ili odjeću.

 

 

 

Očistite spremnik za vodu i rupice za paru

 

Tokom vremena se može nakupiti kamenac u spremniku za vodu zbog čega iz pegle može kapati voda. Napunite spremnik za vodu do najvišeg nivoa i uključite peglu. Pokrenite funkciju parnog peglanja i koristite je dok ne potrošite svu vodu. Uporno pritiskajte dugme za naglo izbacivanje pare tako da voda brže isparava. Na ovaj način ćete odstraniti sve ostatke.

 

Ponovite ovaj postupak dva puta i vaš uređaj će biti spreman za upotrebu.

 

 

 

Očistite osnovnu ploču

 

Tokom vremena se na osnovnoj ploči pegle mogu formirati kamenac ili ljepljive naslage, zbog čega iz pegle može curiti voda.

 

U lakšim slučajevima, pokušajte obrisati osnovnu ploču mokrom krpom koju ste natopili u vodi ili sirće i istisnuli višak tečnosti. Možete dodati i nekoliko kapi deterdženta za pranje suđa u vodu. Podesite peglu na najnižu temperaturu i pustite da se zagrije

 

Isključite uređaj i izribajte osnovnu ploču vlažnom krpom da biste uklonili ljepljive naslage ili kamenac. Nemojte dodirivati osnovnu ploču pegle golim rukama. Pustite je da se osuši prije nego što počnete ponovo peglati. 

 

Ako ovo nije riješilo problem, postavite peglu na maksimalnu temperaturu i pustite je da se zagrije. Isključite funkciju pare i prevucite peglom preko komada papira ili papirnog ubrusa kako biste uklonili ljepljive naslage ili kamenac. 

 

Nemojte koristiti abrazivne deterdžente ili sredstava za čišćenje kao što su metalne spužvice za čišćenje ili čelična vuna jer ćete tako uništiti osnovnu ploču pegle i napraviti ogrebotine.

 

 

 

Koristite funkciju samočišćenja

 

Mnoge Bekove pegle sa parnom stanicom imaju funkciju samočišćenja zbog uklanjanja komadića kamenca koji se nakupi tokom vremena. Ovu funkciju koristite svake 2 do 3 sedmice. Ako je voda iz česme suviše tvrda ili ako vidite da iz osnovne ploče ispadaju komadići kamenca, koristite je još češće. Ovako ćete produžiti životni vijek svoje pegle.

 

Ponovo napunite peglu vodom, uključite je i pustite da se zagrije. Kada se termostat isključi, isključite peglu. Držite peglu iznad sudopera i tresite je dok držite pritisnuto dugme za uklanjanje kamenca. Nastavite dok ne potrošite svu vodu, a zatim otpustite dugme. Za ovo vam je potrebno nekoliko minuta.

 

Pustite da se pegla ohladi u uspravnom položaju. Obrišite osnovnu ploču krpom. 

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?