Sve što trebate znati o

Ploča

Najčešće postavljana pitanja

Da. Magnetsko polje koje stvara indukciona ploča može ometati pejsmejkere ili insulinske pumpe. Osobe koje imaju ove uređaje trebaju uvijek biti na razdaljini od najmanje 60 cm od uključene indukcione ploče.

Svaka Bekova ploča ima jedinstveni serijski broj. On se nalazi na dnu vašeg uređaja.

 

S obzirom da je većina ploča ugradbena, nećete moći da vidite naljepnicu koja sadrži serijski broj nakon instalacije uređaja. Zbog toga su serijski brojevi takođe odštampani na naljepnicama koje se nalaze na kutijama proizvoda i na korisničkom priručniku. 

Mnoge Bekove gasne ploče se mogu konvertovati da koriste LPG. Kako biste promijenili vrstu gasa za ploču, moraju sa zamijeniti svi injektori, a ventili se moraju postaviti u položaj prilagođen novim stopama protoka. Ovo može uraditi samo registrovani inženjer za gas ili ovlašteni serviser. 

 

Možete kontaktirati Beko kako biste zatražili nove besplatne mlaznice za LPG. Sačekajte dok vam stigne LPG set za konverziju prije nego što dogovorite dolazak ovlaštenog servisera za instalaciju opreme.

Pridržavajte se ovih koraka da biste ispravno postavili glave i kapice gorionika na vašoj ploči. 

1. Pronađite male rupe na glavama. Poravnajte te rupice sa elektrodama (ili mlaznicama za paljenje) na ploči i postavite glavu. 

2. Provjerite jesu li glave gorionika postavljene kako treba i jesu li poravnate.

3. Pronađite odgovarajuću veličinu kapice gorionika za svaku glavu i postavite je na sredinu glave gorionika. 

 

Glave i kapice gorionika moraju biti pravilno postavljene kako bi ploča ispravno radila. Ako glava ili kapica samo malo odstupaju od centra ili ako su nagnute, vaša ploča se može paliti teže, nejednako ili nikako. 

Više informacija o gorionicima i dijelovima vaše ploče možete potražiti u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

general-cta-image

Tu smo za vas!

Bilo da vam je potreban savjet o proizvodu, bilo da ste otišli kupiti dodatnu opremu ili jednostavno želite dati povratne informacije - mi smo tu za vas.

+387 33 902 945 Ponedjeljak-Petak 08:00 - 16:00 Subota 09:00 t-o 14:00

Trebate više podrške?

Pronađite često postavljana pitanja, video vodiče, članke i još mnogo toga.