Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite obrisati listu za poređenje?
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

2 min pročitano

Kako popraviti plamen na ploči koji treperi ili se gasi?

Kako popraviti plamen na ploči koji treperi ili se gasi?
Kako popraviti plamen na ploči koji treperi ili se gasi?

 

 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih plamen na vašoj ploči treperi ili se gasi. Provjerite da li nešto od sljedećeg može riješiti problem.

 

 

 

Provjerite jesu li glave i kapice gorionika pravilno postavljene.

 

Glave i kapice gorionika moraju biti pravilno postavljene kako bi ploča ispravno radila. Provjerite je li odgovarajuća kapica postavljena na odgovarajuću glavu i odgovarajuća glava na odgovarajući gorionik. Takođe provjerite da li su dobro nalegle i jesu li poravnate. Ako glava ili kapica samo malo odstupaju od centra ili ako su nagnute, vaša ploča se može paliti teže, nejednako ili nikako.

 

Više informacija o gorionicima i dijelovima vaše ploče možete potražiti u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

 

 

Provjerite jesu li otvori gorionika mokri ili zapušeni

 

Otvori gorionika kroz koje prolazi gas mogu biti zapušeni hranom ili mokri od čišćenja. Vjerovatno je to u pitanju ako primijetite da su plamenovi oko gorionika nejednaki. Isključite ploču i sačekajte da se kapice gorionika ohlade. Kada se gorionici ohlade, očistite otvore pomoću iglice. Vodite računa da ne oštetite ili iskrivite otvore. 

 

 

 

Provjerite protok zraka

 

Možda plamenovi na gasnoj ploči trepere zato što je ploča izložena prirodnom protoku zraka. Provjerite je li ploča izložena vjetru ili iznenadnim promjenama protoka zraka u kuhinji.

 

 

 

Provjerite je li izvor gasa u redu

 

Gasne ploče koriste različite izvore gasa. Ploče koje rade na prirodni gas su drugačije ožičene u odnosu na one koje rade sa gasnim cilindrima jer ova dva izvora koriste gas pod različitim pritiscima. Problemi mogu nastati kada se ploča koja je projektovana za rad sa prirodnim gasom priključi na gasni cilindar. Vodite računa da koristite odgovarajući izvor gasa za svoju ploču kako biste izbjegli treperenje plamenova ili iznenadne skokove plamena.

 

 

 

Razmotrite tehničke probleme

 

Ako problem nije riješen, vaša ploča možda nije tehnički ispravna. Ako sumnjate da je ovo problem, kontaktirajte ovlaštenog servisera.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?