Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.

1 min pročitano

Koliko često trebam mijenjati filtere na usisivaču?

Koliko često trebam mijenjati filtere na usisivaču?
Koliko često trebam mijenjati filtere na usisivaču?

 

 

Usisivači mogu imati različite pjenaste ili mrežaste filtere. Neki se mogu očistiti i ponovo koristiti dok se drugi moraju često mijenjati. Mada učestalost zamjene zavisi od vaših navika kada je u pitanju usisavanje, u nastavku se nalaze neke opšte smjernice. 

 

Kada instalirate i čistite uređaj, neka bude isključen. Za više informacija o filterima na vašem usisivaču pogledajte korisnički priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.  

 

 

 

Filteri za ponovnu upotrebu

 

Filteri za ponovnu upotrebu se mogu čistiti pa čak i prati vodom. Oni su obično napravljeni od pjene i treba ih očistiti kada se usisna snaga usisivača počne smanjivati. Pustite da se filteri osuše prije nego što ih vratite na mjesto.

 

 

 

HEPA filteri

 

HEPA ili visoko efikasni filteri za čestice zraka filtriraju čestice veličine 0,3 mikrona i zadržavaju ih kako ne bi otišle nazad u zrak kroz izduvnu cijev usisivača. Dobro bi bilo mijenjati HEPA filter na usisivaču svakih 6 mjeseci. Koristite samo filtere koje prodaju ovlašteni prodavci i servisni centri.

 

 

 

Redovno provjeravajte filtere

 

Imajte na umu da zapušeni filteri mogu uticati na smanjenje usisne snage uređaja i njegove performanse. To će takođe ograničiti unutrašnji protok zraka, zbog čega će se usisivač pregrijavati. Kao rezultat toga može doći do kvara na motoru ili nekom drugom dijelu usisivača. Redovno pratite stanje filtera i preduzimajte neophodne korake.

 

 

Želite ipak razgovarati s nekim?