Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Wat moet ik doen als een strijkijzer geen stoom produceert?

Wat moet ik doen als een strijkijzer geen stoom produceert?
Wat moet ik doen als een strijkijzer geen stoom produceert?

 

 

Controleer of de stekker van het strijkijzer in het stopcontact zit en of de stoomfunctie is ingeschakeld. De stoomregelaar zit op de draaiknop, het handvat of op een andere knop. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over de stoomfunctie. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Als het probleem aanhoudt, controleer dan of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Zorg dat het strijkijzer voldoende water bevat

 

Misschien zit er niet meer genoeg water in het reservoir. Vul het reservoir tot het maximumniveau.

 

 

 

Controleer de temperatuurinstelling 

 

Uw strijkijzer moet warm genoeg worden om het water te kunnen omzetten in stoom. Geef uw strijkijzer een paar minuten de tijd om op te warmen voordat u gaat strijken. Raadpleeg de gebruikershandleiding en controleer of u het strijkijzer gebruikt op een temperatuurstand die heet genoeg is voor de stoomfunctie. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

 

 

Voorkom overbelasting van de stoomfunctie

 

Mogelijk hebt u de stoomfunctie in korte tijd te vaak gebruikt. Blijf in horizontale stand verder strijken en wacht een tijdje voordat u de stoomfunctie opnieuw gebruikt.

 

 

 

Maak de zoolplaat schoon

 

Na verloop van tijd kunnen er zich kalkaanslag en plakkerige vlekken op de zoolplaat van uw strijkijzer vormen, waardoor de stoom wordt belemmerd.

 

Neem bij lichte aanslag de zoolplaat af met een vochtige doek. Stel uw strijkijzer in op de laagste temperatuur en laat het opwarmen. Maak een doek nat in een teiltje water en wring de doek uit. U kunt een paar druppels afwasmiddel in het teiltje doen.

 

Haal de stekker uit het stopcontact. Neem de zoolplaat af met de vochtige doek om de plakkerige vlekken en de kalkaanslag te verwijderen. Raak de zoolplaat niet met blote handen aan. Laat het strijkijzer drogen voordat u weer gaat strijken. 

 

Als deze oplossing niet werkt, stelt u het strijkijzer in op de maximumtemperatuur en laat u het opwarmen. Schakel de stoomfunctie uit. Schuif het strijkijzer over een stuk gewoon papier of keukenpapier om de plakkerige vlekken en kalkaanslag te verwijderen. 

 

Gebruik geen schuurmiddelen en stalen of staalwollen schuursponzen. Hierdoor slijt de zoolplaat van het strijkijzer. Bovendien kunnen deze krassen veroorzaken.

 

 

 

Gebruik de zelfreinigende functie 

 

Veel Beko stoomstrijkijzers hebben een zelfreinigende functie voor het verwijderen van kalkaanslag die zich na verloop van tijd voordoet. Gebruik deze functie om de twee tot drie weken. Als het kraanwater erg hard is of als u kalkdeeltjes uit de zoolplaat ziet komen, moet u deze functie vaker gebruiken. Hierdoor wordt de levensduur van uw strijkijzer verlengd.

 

Vul uw strijkijzer weer met water, schakel het in en laat het opwarmen. Wanneer het controlelampje van de thermostaat uitgaat, haalt u de stekker uit het stopcontact. Houd het strijkijzer boven de gootsteen. Schud het strijkijzer heen en weer terwijl u de knop voor het verwijderen van kalk ingedrukt houdt. Ga door tot al het water op is. Laat de knop los. Dit kan enkele minuten duren.

 

Laat het strijkijzer rechtop afkoelen. Veeg de zoolplaat schoon met een doek. 

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een technisch probleem met je strijkijzer. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?