Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Wat moet ik doen als een strijkijzer lekt?

Wat moet ik doen als een strijkijzer lekt?
Wat moet ik doen als een strijkijzer lekt?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw strijkijzer druppelt of lekt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Zorg dat het deksel van het waterreservoir goed is gesloten

 

Als het deksel niet goed is gesloten, kan er water uit het deksel lekken. Voordat u het strijkijzer gaat gebruiken, moet u het deksel naar binnen duwen tot u een klikgeluid hoort.

 

 

 

Zorg dat u niet te veel water in het reservoir doet

 

Als u te veel water in het reservoir doet, kan uw strijkijzer water gaan lekken. Zorg dat u het maximumniveau (aangegeven op het waterreservoir) niet overschrijdt.

 

 

 

Controleer de temperatuurinstelling

 

Uw strijkijzer kan gaan lekken of druppelen als de temperatuur te laag is ingesteld. Uw strijkijzer moet warm genoeg worden om het water te kunnen omzetten in stoom. Geef uw strijkijzer een paar minuten de tijd om op te warmen voordat u gaat strijken.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding en controleer of u het strijkijzer gebruikt op een temperatuurstand die heet genoeg is voor de stoomfunctie. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

 

 

Zorg dat u het apparaat bijvult met kraanwater 

 

Gebruik voor het strijkijzer alleen kraanwater. Het apparaat is niet gemaakt voor gebruik met drinkwater of gedistilleerd water. Als het kraanwater erg hard is, kunt u een mengsel van kraanwater en drinkwater gebruiken.

 

Giet geen parfum, azijn of andere vloeistoffen in het waterreservoir. Dit kan ernstige schade aan het strijkijzer of de kleding veroorzaken.

 

 

 

Maak het waterreservoir en de stoomgaatjes schoon

 

Na verloop van tijd kan er kalkaanslag in het waterreservoir van je strijkijzer ontstaan. Hierdoor kan het strijkijzer water gaan druppelen. Vul het reservoir tot het maximumniveau met kraanwater en schakel het strijkijzer in. Laat de stoomfunctie werken tot al het water is opgebruikt. Gebruik regelmatig de stoomstootknop om het water sneller te laten verdampen. Zo worden alle vuilresten verwijderd.

 

Doe dit twee keer en het apparaat is klaar voor gebruik.

 

 

 

Maak de zoolplaat schoon

 

Na verloop van tijd kunnen er kalkaanslag en plakkerige vlekken op de zool van uw strijkijzer ontstaan. Hierdoor kan het strijkijzer water gaan druppelen.

 

Neem bij lichte aanslag de zoolplaat af met een vochtige of met azijn bevochtigde doek. Wring de doek uit om het overtollige water te verwijderen. U kunt een paar druppels afwasmiddel aan het water toevoegen. Stel uw strijkijzer in op de laagste temperatuur en laat het opwarmen.

 

Haal de stekker uit het stopcontact. Neem de zool af met een vochtige doek om de kalkaanslag en de plakkerige vlekken te verwijderen. Raak de zool niet met blote handen aan. Laat het strijkijzer drogen voordat u weer gaat strijken. 

 

Als deze oplossing niet werkt, stelt u het strijkijzer in op de maximumtemperatuur en laat u het opwarmen. Schakel de stoomfunctie uit. Schuif het strijkijzer over een stuk gewoon papier of keukenpapier om de plakkerige vlekken en kalkaanslag te verwijderen. 

 

Gebruik geen schuurmiddelen en stalen of staalwollen schuursponzen. Hierdoor slijt de zoolplaat van het strijkijzer. Bovendien kunnen deze krassen veroorzaken.

 

 

 

Gebruik de zelfreinigende functie

 

Veel Beko stoomstrijkijzers hebben een zelfreinigende functie voor het verwijderen van kalkaanslag die zich na verloop van tijd voordoet. Gebruik deze functie om de twee tot drie weken. Als het kraanwater erg hard is of als u kalkdeeltjes uit de zoolplaat ziet komen, moet u deze functie vaker gebruiken. Hierdoor wordt de levensduur van uw strijkijzer verlengd.

 

Vul uw strijkijzer opnieuw met water, schakel het in en laat het opwarmen. Wanneer het controlelampje van de thermostaat uitgaat, haalt u de stekker uit het stopcontact. Houd het strijkijzer boven de gootsteen. Schud het strijkijzer heen en weer terwijl u de knop voor het verwijderen van kalk ingedrukt houdt. Ga door tot al het water op is. Laat de knop los. Dit kan enkele minuten duren.

 

Laat het strijkijzer rechtop afkoelen. Veeg de zoolplaat schoon met een doek. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?