Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik mijn droogkast schoonmaken?

Hoe kan ik mijn droogkast schoonmaken?
Hoe kan ik mijn droogkast schoonmaken?

 

 

Uw droogkast wordt veel gebruikt en droogt de ene lading wasgoed na de andere, dus is het logisch dat u het toestel goed moet onderhouden. Het toestel kan alleen efficiënt werken als u het schoon houdt. Volg deze handige gids om ervoor te zorgen dat uw droogkast goed blijft werken.

 

 

 

Reinig de filters regelmatig

 

Het belangrijkste is dat u de filters van uw droogkast schoon houdt. En ja, uw droogkast heeft meerdere filters!

 

Het pluizenfilter bevindt zich in de deur en vangt alle minuscule vezels van uw wasgoed op. Til het gewoon op om het te verwijderen. 

 

Na elk gebruik bevat dit filter pluis, dus is het verstandig om het filter na elke cyclus schoon te maken. 

 

U kunt het pluis met de hand verwijderen of een stofzuiger op de laagste stand gebruiken om het filter schoon te maken. Plaats het filter vervolgens weer terug.

 

Het is heel belangrijk om het pluizenfilter schoon te maken, omdat de machine zwaarder wordt belast als het filter vuil is. Dit betekent dat het langer duurt om het wasgoed te drogen, dat er meer energie wordt verbruikt en dat de levensduur van het toestel wordt verkort.

 

Daarna is het tijd om het evaporatiefilter, ofwel de filterlade, schoon te maken. U vindt deze achter een afdekking in de onderhoek van de droogkast. Bij condensordroogkasten bevindt de condensor zich achter deze afdekking. 

 

Open de afdekking en haal het filter uit de behuizing. Elk toestel is anders, dus raadpleeg uw gebruikershandleiding als u niet goed weet hoe u te werk moet gaan. 

 

Het filter kan geopend worden en bevat een schuimvulling. Maak de oppervlakken van de filterbehuizing met de hand of met de stofzuiger schoon. Als de schuimvulling vuil is, kunt u deze afspoelen onder de gootsteen.

 

Laat de schuimvulling drogen voordat u deze terugplaatst in de behuizing en in de droogkast. U kunt dit het beste om de paar cycli doen.

 

 

 

Leeg het waterreservoir als het vol is

 

Het is ook verstandig om het waterreservoir regelmatig te legen (als uw toestel niet is aangesloten op de afvoer). Het verdampte water dat de droogkast uit uw wasgoed haalt, komt terecht in dit reservoir.

 

Uw droogkast heeft een waarschuwingslampje dat aangeeft wanneer het reservoir bijna vol is, maar als u toch bezig bent, kunt u het reservoir net zo goed nu even legen. 

 

 

 

Maak de buitenkant schoon

 

De buitenkant van de droogkast is heel gemakkelijk schoon te maken. Gebruik een zachte doek of een spons met een niet-schurend reinigingsmiddel en veeg het toestel voorzichtig schoon.

 

Als u per ongeluk een beetje wasmiddel of wasverzachter op het toestel morst, veeg het dan snel weg, want hierdoor kan roest op het oppervlak ontstaan.

 

Als u deze aanwijzingen opvolgt, blijft uw droogkast nog jarenlang in topconditie.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?