Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe moet ik de wasmachine schoonmaken?

Hoe moet ik de wasmachine schoonmaken?
Hoe moet ik de wasmachine schoonmaken?

 

 

Vieze sokken, een vuile sportuitrusting, overhemden met vlekken... De wasmachine zorgt ervoor dat alles weer schoon wordt, maar daar moet u soms wel iets voor terugdoen. 

 

Door de wasmachine schoon te houden, kunt u deze efficiënter laten werken, de levensduur ervan verlengen en de groei van bacteriën tegengaan. Het voorkomt ook dat u vervelende wasmachineluchtjes moet bestrijden.  Hier kunt u zien hoe snel en eenvoudig het is.

 

 

 

Reinig het pompfilter regelmatig

 

Het pompfilter van de wasmachine is nog iets dat u in de gaten moet houden. Het filter voorkomt dat knoppen en munten vast komen te zitten in de afvoerpijp. Het filter zit achter een paneel rechts onder in apparaat. U moet het pompfilter om de drie tot vier maanden reinigen. 

 

Open het paneel om bij het filter te kunnen. Bij sommige wasmachines zit er een slangetje achter het afdekplaatje om het water uit het filter te laten weglopen. Bij andere wasmachines loopt het water pas weg nadat het filter eruit is getrokken. In beide gevallen is het raadzaam een teiltje of wat handdoeken onder het filter te plaatsen.

 

Als er een slangetje te zien is, trekt u het naar buiten en maakt u het afsluitdopje los. Wacht tot u het water naar buiten ziet lopen. Als er geen slangetje te zien is, draait u het filter linksom en trekt u het filter naar buiten. Terwijl u dit doet, moet er water naar buiten komen. Hopelijk komt het in de teil of op de handdoeken terecht. 

 

Nadat u het water hebt weggewerkt, verwijdert u eventueel vuil, haar en vreemde voorwerpen uit het filter. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan. Controleer de filterruimte op vuil en vreemde voorwerpen, zoals munten en knoppen. Maak de filterruimte schoon met een vochtige doek. Plaats het filter terug. Zet het filter vast door het rechtsom te draaien. Plaats ook het afdekplaatje terug.

 

 

 

Reinig de deurafdichtingen

 

Deurafdichtingen verzamelen pluizen en vuil. Na verloop van tijd kunnen zich verschillende soorten schimmel in de afdichtingen vormen. Maak de afdichtingen af en toe schoon met een zachte spons of doek. Gebruik geen schuurmiddelen. Hierdoor kunnen de afdichtingen beschadigd raken.   

 

 

 

Reinig de buitenkant

 

Veeg de buitenkant van de wasmachine voorzichtig schoon. Gebruik een zachte doek of spons met een niet-schurend reinigingsmiddel. 

 

Als u per ongeluk een beetje wasmiddel of wasverzachter op het apparaat morst, veeg dat dan snel weg, want hierdoor kan roest op het oppervlak ontstaan. Maak de deurafdichtingen ook goed schoon. Deze kunnen een voedingsbodem voor bacteriën zijn. Als u dit eenmaal per week doet, blijft de buitenkant van de wasmachine er smetteloos uitzien.

 

 

 

Reinig de wasmiddellade

 

Kijk vervolgens naar de wasmiddellade. Hier kunnen zich wasmiddel en ander zacht vuil ophopen, met name als u wasmiddel in poedervorm gebruikt. U kunt de lade verwijderen door deze iets op te tillen terwijl u deze helemaal naar buiten trekt. 

 

Spoel de lade goed af onder de kraan. Verwijder alle vuilresten en plaats de lade terug in de machine. Eén keer per maand moet voldoende zijn, maar doe dit zeker als u ziet dat er zich veel wasmiddel in de wasmiddellade heeft opgehoopt.

 

 

 

Doe uw voordeel met zelfreinigende cycli zoals DrumClean+

 

Het DrumClean+-programma van de Beko wasmachine verwarmt het water tot een temperatuur die bacteriën en schimmels vernietigt. Let op dat u tijdens deze cyclus geen wasgoed of wasmiddel in de wasmachine doet! 

 

Als uw wasmachine geen zelfreinigend programma heeft, kun u ook het heetste programma zonder wasmiddel uitvoeren terwijl de wasmachine leeg is. Als u dit om de drie tot zes maanden doet, blijft uw wasmachine in topconditie.  

 

 

Wilt u liever iemand spreken?