Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

5 min lezen

Hoe installeer ik de nieuwe Beko koelkast met waterdispenser (met reservoir of via waterleiding)?

Hoe installeer ik de nieuwe Beko koelkast met waterdispenser (met reservoir of via waterleiding)?
Hoe installeer ik de nieuwe Beko koelkast met waterdispenser (met reservoir of via waterleiding)?

 

 

U hebt het volgende nodig

 

Gereedschappen: 

Moersleutel, schroevendraaier

 

Aansluitingen:

Geïntegreerd waterreservoir, aansluiting op waterleiding of losse tank

 

Onderdelen en accessoires:

Watertoevoerslang, waterfilter, bevestigingen (voor modellen die op waterleiding worden aangesloten)

 

Moeilijkheidsgraad:

Modellen die niet op de waterleiding worden aangesloten: 1/5

Modellen die op de waterleiding worden aangesloten: 4/5

 

Benodigde tijd:

Vijftien minuten voor modellen die niet op de waterleiding worden aangesloten

45 minuten voor modellen die op de waterleiding worden aangesloten

 

 

 

Voordat u begint

 

Voordat u de waterdispenser van de koelkast gebruikt, moet u controleren of de koelkast op de waterleiding moet worden aangesloten of niet. Modellen die niet op de waterleiding worden aangesloten: in de deur zit een plastic of glazen waterreservoir. Modellen die op de waterleiding worden aangesloten: sluit de koelkast aan op het waternet. 

 

Als u de stappen in de installatiehandleiding voor de koelkast hebt gevolgd, kunt u doorgaan met de wateraansluitingen. 

 

 

 

Koelkasten met waterdispenser (niet op de waterleiding aangesloten)

 

Als u een koelkast hebt die niet op de waterleiding moet worden aangesloten, moet deze een eigen waterreservoir hebben. Waterreservoirs bevinden zich meestal in de koelkastdeur en kunnen worden verwijderd. Kijk in de gebruikershandleiding waar het waterreservoir in de koelkast zit.

 

Voordat u het reservoir in gebruik neemt: verwijder het reservoir uit de deur en spoel het uit onder stromend water. Vul het reservoir vervolgens met drinkwater. Als de waterdispenser klaar is voor gebruik: laat minimaal vier of vijf grote glazen water doorlopen voordat u een glas water uit het waterreservoir drinkt. 

 

 

 

Koelkasten met waterdispenser (aangesloten op de waterleiding)

 

Als u een koelkast hebt gekocht die op de waterleiding moet worden aangesloten, moet deze zijn voorzien van een waterslang en fittingen voor de aansluitingen.

 

Koelkasten die op de waterleiding worden aangesloten moeten rechtstreeks op het waternet worden aangesloten. Dit kan de waterleiding van uw huis zijn of een speciaal hiertoe bestemd waterreservoir. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een extern waterfilter. U sluit het apparaat als volgt aan. 

 

 

 

Het apparaat aansluiten op het waternet

 

Eerst moet u de waterslang op het apparaat aansluiten. Verwijder het verbindingsstuk van de waterinlaat achter op het apparaat. 

 

Leid de slang door het verbindingsstuk. Duw de slang stevig in de inlaat. 

 

Duw het verbindingsstuk weer op zijn plaats en draai het vast. Dit kan met de hand, maar u mag ook een moersleutel of tang gebruiken als u er zeker van wilt zijn dat de verbinding goed vastzit.

 

Vervolgens moet u de waterslang op het waternet aansluiten. Sluit eerst de adapter aan op de kraan. Zorg dat de aansluiting goed vastzit. 

 

Verwijder nu de slangkoppeling van de adapter.

 

Leid het uiteinde van de waterslang door de slangkoppeling. Duw de slang stevig in de adapter (net als bij het aansluiten van de waterslang op het apparaat) en schroef het verbindingsstuk vervolgens terug op de adapter. 

 

Bevestig de slangklemmen aan de muur. Deze moeten voorkomen dat de waterslang verschuift, losraakt of beschadigd raakt tijdens verplaatsing van het apparaat.

 

 

 

Het waterfilter installeren

 

Sommige modellen worden geleverd met een waterfilter. Om het waterfilter te installeren moet u dezelfde procedure als hierboven volgen en dan ook het filter aan de muur bevestigen.

 

Eerst moet u kijken waar op de muur het filter kan worden bevestigd. Het filter mag niet aan het apparaat worden bevestigd. Zodra u een plaats hebt gevonden, bevestigt u het filter aan de muur met de meegeleverde montagebeugels. Zorg ervoor dat u het filter rechtop plaatst. Zodra de beugels zijn aangebracht, klemt u het filter op zijn plaats.

 

Vanuit beide uiteinden van het waterfilter loopt een waterslang. Sluit de waterslangen aan op de waterkraan en het apparaat zoals hierboven beschreven.

 

 

 

De verbindingen testen

 

Schakel de watertoevoer in en controleer op lekkage. Als u een lek ontdekt, schakelt u eerst de watertoevoer uit. Vervolgens draait u alle verbindingen aan, verwijdert u het gelekte water en schakeltu de watertoevoer opnieuw in. Controleer of de aansluiting niet meer lekt.

 

 

 

Het waterreservoir aansluiten

 

Als het kraanwater niet geschikt is voor consumptie, kunt u het apparaat ook aansluiten op een waterreservoir. Dan moet u ook een pomp aanschaffen. Neem contact op met de verkoper voor meer informatie over pompen.

 

Eerst moet u de waterslang op het apparaat aansluiten. Verwijder het verbindingsstuk van de waterinlaat achter op het apparaat. Leid de slang door het verbindingsstuk. Duw de slang stevig in de inlaat. Duw het verbindingsstuk weer op zijn plaats en draai het vast. Dit kan met de hand, maar u mag ook een moersleutel of tang gebruiken als u er zeker van wilt zijn dat de verbinding goed vastzit.

 

Sluit de waterslang van het apparaat aan op de pomp. Sluit de pomp vervolgens aan op het waterreservoir. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de pomp voor meer informatie.

 

 

 

De verbindingen testen

 

Schakel de watertoevoer in en controleer op lekkage. Als u een lek ontdekt, schakelt u eerst de watertoevoer uit. Vervolgens draait u alle verbindingen aan, verwijdert u het gelekte water en schakeltu de watertoevoer opnieuw in. Controleer of de aansluiting niet meer lekt.

 

Laat minimaal vier of vijf grote glazen water doorlopen voordat u een glas water uit het waterreservoir drinkt. 

 

 

 

Voor gebruik

 

Geef het gas en de compressorvloeistof de tijd om tot rust te komen. Wacht minimaal vier uur voordat u de stekker in het stopcontact steekt en het apparaat inschakelt. Hierna kunt u de stekker van het apparaat in het stopcontact steken, de elektrische hoofdschakelaar inschakelen en het apparaat op zijn plaats zetten. Kantel de koelkast naar achteren en gebruik de wieltjes aan de achterkant om het apparaat te plaatsen. Zorg dat de wateraansluitingen intact blijven en dat het netsnoer niet in de knoop raakt. 

 

Zodra het apparaat op zijn plaats staat, verstelt u de voorste stelpoten zodanig dat het apparaat waterpas staat. Draai met de hand aan de ringen om de stelpoten totdat beide poten stevig in contact zijn met de vloer. Controleer met een waterpas of het apparaat waterpas staat.

 

Ten slotte kunt u alle waterreservoirs vullen. U moet ongeveer zes uur wachten voordat u de nieuwe koelkast kunt gaan inruimen. Deze heeft namelijk tijd nodig om de ingestelde temperatuur te bereiken.

 

 

 

En dat was het al. U hebt zojuist uw nieuwe Beko koelkast met waterdispenser geïnstalleerd! We hopen dat u veel plezier hebt van uw nieuwe wasmachine.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?