Alles wat je moet weten over het

Koelvriescombinatie

FAQ's

De slang waarmee de Beko koelkast op de waterleiding is aangesloten bestaat uit twee delen met een filter ertussen. De eerste slang is een meter. De tweede slang is vier meter. De totale lengte is dus vijf meter.

Het kan acht tot twaalf uur duren voordat de koelkast bruikbare ijsblokjes produceert.

 

De eerste batches kunnen onregelmatige vormen, rare kleuren of andere onzuiverheden hebben, vooral als u een koelkast hebt die op de waterleiding is aangesloten. Het is raadzaam de eerste twee of drie batches ijsblokjes weg te gooien. Daarna zal het apparaat perfecte ijsblokjes gaan produceren.

Voor een goede ventilatie heeft de koelkast minimaal vijf centimeter vrije ruimte aan de zijkanten, de bovenkant en de achterkant nodig.

De koelkast moet waterpas en goed vlak op de poten staan om goed te kunnen functioneren. Probeer het apparaat heen en weer of naar voren en naar achteren te bewegen. Als het apparaat te veel wiebelt, kan het zijn dat de vloer niet vlak is of dat de stelpoten niet rechtstaan.

 

Controleer met een waterpas of de vaatwasmachine in balans staat. Als het apparaat is uitgeschakeld, kunt u de twee poten onder aan de voorkant van de koelkast verstellen. Draai de poten rechtsom of linksom tot ze stevig in contact komen met de vloer.

De koelkast heeft even de tijd nodig om tot rust te komen voordat u deze kunt gebruiken. Laat de koelkast minimaal vier uur in verticale stand staan zonder hem aan te sluiten. Zo kan de compressorolie bezinken. 

 

U kunt het apparaat na vier uur weer aansluiten. Schakel de thermostaatknop in, maar begin niet meteen met het inruimen van de koelkast. Geef de koelkast de tijd om af te koelen tot een temperatuur die veilig is om etenswaren in te bewaren. Dit kan tot twaalf uur duren. 

 

De ideale koelkasttemperatuur is 4 °C of 5 °C voor de koelkast en -18 °C voor het vriesvak. Controleer de temperatuur in het apparaat met een goede thermometer. 

 

Plaats de thermometer in een kopje water en plaats dit in het koelkastgedeelte. Als u de temperaturen van het vriezergedeelte wilt controleren, doe dan hetzelfde met de thermometer in alcohol of bakolie (water zou immers bevriezen). U kunt etenswaren in de koelkast gaan zetten zodra de gewenste temperatuur is bereikt. 

Als de koelkast 24 uur heeft gehad om af te koelen, zal deze in staat zijn om het water goed te koelen. Verder moet de lucht uit de waterleiding van de waterdispenser worden verwijderd: op het moment dat deze voor het eerst wordt aangesloten en telkens wanneer het waterfilter wordt vervangen.

 

Plaats een grote bak onder de waterdispenser. Druk de hendel in en laat deze weer los. Doe dit om de vijf seconden. Herhaal dit tot er water begint te stromen. Zodra het water begint te stromen, blijft u de hendel van de waterdispenser indrukken en loslaten tot er in totaal vijftien liter water uit is gekomen. Hierdoor verdwijnt de lucht uit het filter en de waterdispenser, hetgeen zuiver en vers drinkwater oplevert.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.