Alles wat je moet weten over het

Koelvriescombinatie

FAQ's

Alle koelkasten werken binnen bepaalde temperatuurbereiken optimaal. Deze bereiken worden klimaatklassen genoemd. Een koelkast van een bepaalde klimaatklasse werkt minder goed op een plek die te warm of te koud is voor het betreffende temperatuurbereik. De drie klimaatklassen en de bijbehorende temperatuurbereiken zijn: 

 

- SN = omgevingstemperatuur van +10 °C tot +32 °C

- N = omgevingstemperatuur van +16 °C tot +32 °C

- ST = omgevingstemperatuur van +16 °C tot +38 °C

- T = omgevingstemperatuur van +16 °C tot +43 °C

 

Sommige Beko koelvriescombinaties werken ook bij lagere temperaturen dan de klimaatklasse die is vermeld. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor de exacte laagste omgevingstemperatuur waarbij de Beko koelvriescombinatie werkt. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

De meeste Beko koelkastmodellen hebben omkeerbare deuren. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien of uw apparaat omkeerbare deuren heeft of niet. Volg de instructies in de gebruikershandleiding om de draairichting van de deur van de koelkast te wijzigen. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

De ideale koelkasttemperatuur is 4 °C of 5 °C voor de koelkast en -18 °C voor het vriesvak. 

NoFrost koelkasten hoeft u niet handmatig te ontdooien. Als de koelkast geen NoFrost functie heeft, moet u deze regelmatig ontdooien. 

 

Controleer of er zich een laag ijs in het vriesvak heeft gevormd. Als er een ijslaag zichtbaar is op de binnenwanden, maakt u apparaat mogelijk overuren om de ideale temperatuur te bereiken of te behouden. Als dit het geval is, moet u het vriesvak handmatig ontdooien. 

 

Aanbevolen wordt om de vriezer van de koelkast ongeveer één keer per maand te ontdooien of wanneer de ijslaag een dikte van een halve centimeter heeft bereikt.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het ontdooien van het vriesvak. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

Beko koelvriescombinaties met een NoFrost functie als 3 Zone NoFrost of NeoFrost™ Dual Cooling voorkomen dat er ijsafzetting ontstaat. Zo hoeft u het apparaat niet handmatig te ontdooien. Houd er rekening mee dat het apparaat mogelijk langer werkt wanneer de automatische ontdooifunctie wordt gebruikt. 

Voordat u begint: trek de stekker van de koelkast uit het stopcontact en maak de planken van de koelkast leeg. Afhankelijk van het model koelkast kunt u de bovenste scharnierschroeven losdraaien en vervolgens weer aandraaien terwijl u de deuren in positie houdt, of kunt u de stelmoeren en bouten gebruiken die aan de deuren zijn bevestigd.

 

Om de deuren verticaal af te stellen, draait u de bevestigingsmoer aan de onderkant los. Schroef de stelmoer vast in overeenstemming met de stand van deur. Draai ten slotte de bevestigingsmoer vast in de eindpositie.

 

Om de portieren horizontaal af te stellen, draait u de bevestigingsbout aan de bovenkant los. Schroef de stelbout aan de zijkant vast, afhankelijk van de positie van de deur. Draai de bevestigingsbout aan de bovenkant vast in de eindpositie.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het uitlijnen van de koelkastdeuren. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

De ideale koelkasttemperatuur is 4 °C of 5 °C voor de koelkast en -18 °C voor het vriesvak. 

 

De beste manier om de temperatuur binnen in de koelkast te controleren is met een goede thermometer. Plaats de thermometer in een kopje water en plaats dit in het koelkastgedeelte. 

 

Als u de temperaturen van het vriezergedeelte wilt controleren, doe dan hetzelfde met de thermometer in alcohol of bakolie (water zou immers bevriezen).

Wanneer de deuren van de koelkast worden geopend, komt de warme en vochtige lucht van buiten het apparaat in aanraking met de koudere en droge lucht binnen in het apparaat. De waterdamp in de warmere buitenlucht worden omgezet in condens en vriest vervolgens vast aan de binnenwanden van het vriesvak. Door de ijsafzetting in de vriezer blijft de koelkast langer werken en zijn de prestaties minder goed. 

 

Trek de stekker uit het stopcontact om het apparaat te ontdooien. Plaats opvangbakken in de vriezer en leg wat handdoeken op de plek waar het water van het smeltende ijs zich verzamelt. Laat de deur van de vriezer open. U kunt het proces versnellen door een kom warm water in de vriezer te plaatsen. 

 

Beko koelvriescombinaties met een NoFrost functie als 3 Zone NoFrost of NeoFrost™ Dual Cooling voorkomen dat er ijsafzetting ontstaat. Zo hoeft u het apparaat niet handmatig te ontdooien. Houd er rekening mee dat het apparaat mogelijk langer werkt wanneer de automatische ontdooifunctie wordt gebruikt.

De beste manier om uw etenswaren tijdens een stroomstoring niet te laten bederven, is deze in de koelkast te laten liggen met de deuren gesloten.

 

Beko koelkasten kunnen etenswaren in geval van een stroomstoring 10 tot 18 uur in bevroren toestand kan bewaren. Dit is veel langer dan je met andere methoden zou kunnen bereiken, bijvoorbeeld door de etenswaren in koeltassen te stoppen. Open de deuren gedurende deze periode zo min mogelijk.  

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien hoe lang de koelkast uw etenswaren in bevroren toestand kan bewaren. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Als de stroomstoring langer duurt dan de aangegeven tijd, vergeet dan niet dat u ontdooide etenswaren niet opnieuw mag invriezen.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.