Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik voorkomen dat er ijsafzetting in de vriezer ontstaat?

Hoe kan ik voorkomen dat er ijsafzetting in de vriezer ontstaat?
Hoe kan ik voorkomen dat er ijsafzetting in de vriezer ontstaat?

 

 

Wanneer u de deuren van de vriezer opent, komen warme en vochtige lucht van buitenaf en de koude lucht in de koelkast met elkaar in contact. De waterdamp in de warmere lucht worden omgezet in condens en vriest vervolgens vast aan de binnenwanden van het vriesvak. Door de ijsvorming in de vriezer duurt het langer voordat dingen bevriezen en nemen de prestaties van de vriezer af. 

 

Kies daarom een NoFrost koelkast, bijvoorbeeld een 3 Zone NoFrost of een NeoFrost™ Dual Cooling model. Als uw koelkast geen NoFrost functie heeft, moet u de koelkast handmatig ontdooien. Doe dit ongeveer één keer per maand, of zodra de ijslaag een halve centimeter dik is.

 

 

 

Open de deur van de vriezer niet te vaak en houd deze niet te lang open

 

IJsafzetting ontstaat voornamelijk doordat er warme lucht de koelvriescombinatie instroomt. Dit kunt u voorkomen door de deur niet te vaak te openen of te lang open te laten staan.

 

 

 

Controleer de rubberen afdichtingen van de deur op spleten, barsten en scheuren 

 

De koude lucht binnen in het apparaat moet goed geïsoleerd zijn van de buitentemperatuur. Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichtingen en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt u de rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken. 

 

Als de deuren niet goed worden afgedicht, kunt u ook proberen de rubberen afdichting schoon te maken met een zachte doek of spons en warm water. Gebruik geen schuurmiddelen. Hierdoor kunnen de afdichtingen beschadigd raken. Als een afdichting los zit of gebarsten is, moet deze worden gerepareerd of volledig worden vervangen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

 

Houd de vriezer voldoende gevuld

 

Bewaar een halve kilogram voedsel voor elke kubieke meter aan vriezerruimte. Met andere woorden: zorg dat de vriezer voor driekwart gevuld blijft. Idealiter moet de vriezer vol, maar niet overbeladen zijn.

 

 

 

Plaats geen warm voedsel in het apparaat

 

Wacht tot etenswaren zijn afgekoeld voordat u deze in het apparaat plaatst. Zo voorkomt u dat vocht dat vrijkomt uit warm voedsel leidt tot meer ijsvorming.

 

 

 

Controleer de temperatuurinstelling

 

De ijsvorming kan toenemen als de vriezer warmer of kouder is dan vereist. De aanbevolen vriezertemperatuur is ongeveer -18 °C. Controleer de instelling en pas deze zo nodig aan.

 

 

 

Doe uw voordeel met technologieën als 3 Zone NoFrost en NeoFrost™ Dual Cooling

 

Beko vriezers met een NoFrost functie als 3 Zone NoFrost of NeoFrost™ Dual Cooling voorkomen dat er ijsafzetting ontstaat. Zo hoeft u de vriezer niet handmatig te ontdooien.

 

Wilt u liever iemand spreken?

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions