Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe kan ik de koelkast vervoeren als ik ga verhuizen?

Hoe kan ik de koelkast vervoeren als ik ga verhuizen?
Hoe kan ik de koelkast vervoeren als ik ga verhuizen?

 

 

Verhuizen is bijzonder spannend, maar ook bijzonder stressvol. Neem dus de tijd om uw verhuizing te plannen om het allemaal zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

 

U moet zoveel inpakken en plannen, dat u gemakkelijk over het hoofd ziet dat al uw huishoudelijke apparaten ook mee moeten. Deze apparaten moeten veilig en op de juiste wijze worden vervoerd en dat vergt enige planning. Deze handige gids vertelt u precies wat u moet doen om al uw apparaten voor te bereiden op de verhuizing.

 

 

 

Voorbereiding

 

Verwijder eerst alle etenswaren en andere gekoelde items uit de koelkast. U kunt een koelbox gebruiken om etenswaren en andere gekoelde items in te bewaren als u deze meeneemt naar uw nieuwe woonst. U kunt ook proberen alle etenswaren op te eten en andere gekoelde items op te gebruiken voordat u vertrekt. 

 

Reinig de binnenwanden van het koelgedeelte met een oplossing van zuiveringszout en warm water. Ontdooi zo nodig ook de vriezer (u wilt liever niet dat het ijs uit de vriezer tijdens het transport smelt en gaat lekken). Lees voor meer tips over het schoonmaken van het apparaat de instructies voor het schoonmaken van de koelkast.

 

Nadat u het apparaat hebt geleegd en ontdooid, kunt u de stekker uit het stopcontact halen. Doe dit minimaal een paar uur voordat u de koelkast gaat verplaatsen. U kunt een kleine schaal zuiveringszout op een van de planken leggen om te voorkomen dat er luchtjes ontstaan. 

 

Rol het netsnoer op en klem het vast aan de achterkant van de koelkast. Laat de deur van de koelkast open staan om luchtjes te voorkomen. 

 

 

 

De verhuizing

 

Als u de koelkast zelf verhuist, zorg er dan voor dat u minimaal een persoon hebt om u te helpen. Zorg ook dat u over de juiste middelen beschikt om het apparaat te verplaatsen. Zorg dat u gemakkelijk door de deuropeningen kunt. Vergeet niet dat de koelkast erg zwaar is. Misschien is het verstandig om het apparaat door professionele verhuizers te laten verplaatsen, vooral als het ook de trap op of af moet.

 

Zet de deur vast met tape of touw. U kunt het apparaat in bubbeltjesplastic, een deken of iets dergelijks wikkelen om eventuele schokken tijdens het transport op te vangen. Zet het apparaat met sterke touwen vast op de trolley of in de vrachtwagen waarin het wordt vervoerd.

 

Koelkasten kunnen tijdens het vervoer het beste rechtop staan. Dit is echter niet altijd mogelijk. Hoewel niet wenselijk, kan de koelkast op zijn kant worden gelegd. Vergeet niet dat koelkasten na vervoer altijd een aantal uur staand tot rust moeten komen. Als het apparaat op zijn kant wordt vervoerd, kan dit oplopen tot twee keer zo lang.

 

 

 

Verplaatsen en installeren

 

Zodra de koelkast zich veilig in de keuken van juw nieuwe woonst bevindt, heeft deze enige tijd nodig om tot rust te komen. Pas daarna kunt u de koelkast gaan gebruiken. Laat de koelkast minimaal vier uur in verticale stand staan zonder hem aan te sluiten. Zo kan de compressorolie bezinken. 

 

U kunt het apparaat na vier uur weer aansluiten. Schakel de thermostaatknop in, maar begin niet meteen met het inruimen van de koelkast. Geef de koelkast de tijd om af te koelen tot een temperatuur die veilig is om etenswaren in te bewaren. Dit kan tot twaalf uur duren. 

 

Raadpleeg voor meer informatie onze instructies voor het installeren van de Beko koelkast.

 

 

 

Een opmerking over ingebouwde en geïntegreerde machines

 

Het is iets lastiger om inbouwapparatuur te verhuizen, omdat u eerst de het voorpaneel van het apparaat moet verwijderen. Raadpleeg altijd de gebruikershandleiding en de installatiegids voor meer informatie hierover. 

 

Als u een Beko product hebt, kunt u uw gebruikershandleiding downloaden op basis van het modelnummer van uw product. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?