Alles wat je moet weten over het

Koelvriescombinatie

FAQ's

Aanbevolen wordt om de vriezer van de koelkast ongeveer één keer per maand te ontdooien of wanneer de ijslaag een dikte van een halve centimeter heeft bereikt.

 

NoFrost koelkasten hoeft u niet handmatig te ontdooien.

De koelkast moet waterpas staan om goed te kunnen functioneren. Probeer het apparaat van links naar rechts of van voren naar achteren te bewegen. Als het apparaat te veel wiebelt, is de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasmachine niet goed afgesteld.

 

Controleer met een waterpas of de vaatwasmachine in balans staat. Als het apparaat is uitgeschakeld, kunt u de twee poten onder aan de voorkant van de koelkast verstellen. Draai de poten rechtsom of linksom tot ze stevig in contact komen met de vloer.

De groenteladen van de koelkast zijn bedoeld om producten vers te houden door de luchtvochtigheid te behouden. De meeste groenteladen hebben verstelbare ventilatieopeningen die de vochtigheidsgraad binnenin regelen om verschillende soorten producten beter te kunnen bewaren. Groenteladen kunnen vochtig worden, met aanzienlijke condensvorming als gevolg.

 

Het meeste fruit gaat langer mee in een drogere omgeving. Dit moet dus worden bewaard in minder vochtige ruimten met open ventilatieopeningen. Stel de ventilatieopeningen in het apparaat zodanig af dat er vocht circuleert.

De koelkast wordt beïnvloed door de omgevingstemperatuur. Als de buitentemperatuur te hoog is, kan het zijn dat de koelkast harder of langer moet werken. Dit is normaal en duidt niet op een defect. 

Water bevriest van buiten naar binnen. De onzuiverheden in het water worden naar het midden geduwd voordat ze bevriezen.

 

Deze onzuiverheden (mineralen, zoals calcium en kalk) zijn onschadelijk zolang u drinkwater of gedistilleerd water gebruikt. Bronwater en gedemineraliseerd water heeft minder onzuiverheden dan kraanwater, waardoor de ijsblokjes transparanter zullen zijn.

Dit geeft aan dat de Fast Freeze functie is geactiveerd.

 

Met de Fast Freeze functie van de Beko koelvriescombinatie kunt u etenswaren sneller laten bevriezen en sneller ijsblokjes maken. Het is normaal dat de koelkast langer draait wanneer Fast Freeze is geactiveerd. Fast Freeze mag niet langer dan vijf uur ingeschakeld blijven. Als u de functie wilt uitschakelen, druk dan op de knop Fast Freeze totdat het lampje uitgaat.

Het is normaal dat de voorkant en/of zijkanten van de koelkast een beetje warm aanvoelen.

 

De compressor produceert warmte en genereert tegelijkertijd energie om de koelkast koel te houden. De warmte wordt afgevoerd via de condensorspoelen. Een deel van de warmte kan op de zijkanten worden gevoeld.

 

De warmte kan toenemen bij vochtig weer, omdat het apparaat dan harder moet werken om condensvorming in de verschillende compartimenten te voorkomen.

Dit is niet ongebruikelijk.

 

Wanneer de deuren van de koelkast worden geopend, komt de warme en vochtige lucht van buiten het apparaat in aanraking met de koudere en droge lucht binnen in het apparaat. Hierdoor condenseert er waterdamp uit de warmere lucht en neemt deze een nevelachtige vorm aan. Dit gebeurt voornamelijk bij hoge temperaturen en in warme klimaten. 

 

De nevel kan toenemen als de deuren van het apparaat te vaak worden geopend of te lang open blijven staan. Zorg dat de deur goed kan worden gesloten en dat etenswaren en andere zaken niet verhinderen dat de deur dichtgaat.

 

Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichtingen en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt u de rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken. Als de deuren niet goed worden afgedicht, kunt u ook proberen de rubberen afdichting schoon te maken met een zachte doek of spons en warm water. Gebruik geen schuurmiddelen. Hierdoor kunnen de afdichtingen beschadigd raken.

 

Als een afdichting los zit of gebarsten is, moet deze worden gerepareerd of volledig worden vervangen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

general-cta-image

Wij zijn er voor jou!

Of je nu advies nodig hebt over een product, accessoires wilt kopen of ons simpelweg feedback wilt geven, wij zijn er voor jou.

(888) 352-2356 Maandag tot en met vrijdag 8u00 - 17u30 (CST)

Heb je meer hulp nodig?

Vind FAQ's, videogidsen, artikels en meer.