Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een waterdispenser waar geen water uitkomt repareren?

Hoe kan ik een waterdispenser waar geen water uitkomt repareren?
Hoe kan ik een waterdispenser waar geen water uitkomt repareren?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de waterdispenser van de koelkast niet goed werkt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.  

 

 

 

Zorg dat het waterreservoir vol is (modellen die niet op de waterleiding zijn aangesloten)

 

Modellen die niet op de waterleiding zijn aangesloten halen water uit hun eigen waterreservoir. U moet het reservoir handmatig bijvullen om water uit de waterdispenser te krijgen.

 

 

 

Controleer de wateraansluitingen (modellen die wel op de waterleiding zijn aangesloten)

 

Als uw koelkast op de waterleiding is aangesloten, kan een verstopping of breuk in de leidingen leiden tot een minder goed of helemaal niet werkende waterdispenser. Deze aansluitingen variëren per model. Volg de instructies in de gebruikershandleiding van het apparaat om de aansluitingen te lokaliseren. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. Controleer of de aansluitingen goed zitten en niet geblokkeerd zijn.

 

 

 

Controleer op verstoppingen in de watertoevoer

 

In het geval van koelkasten die op de waterleiding zijn aangesloten, komt het water uit de waterleiding van je huis. Controleer of er water uit de waterkranen komt. Draai zo nodig de hoofdwaterkraan open. Als er nog steeds geen water uit de kranen komt, neem dan contact op met een erkende loodgieter.

 

 

 

Ontlucht de waterleiding

 

Er mag geen lucht in de waterleiding van de waterdispenser zitten: op het moment dat de waterdispenser voor het eerst wordt aangesloten en telkens wanneer het waterfilter wordt vervangen moet je de leidingen ontluchten.

 

Plaats een grote bak onder de waterdispenser. Druk de hendel in en laat deze weer los. Doe dit om de vijf seconden. Herhaal dit tot er water begint te stromen. Zodra het water begint te stromen, blijft u de hendel van de waterdispenser indrukken en loslaten tot er in totaal vijftien liter water uit is gekomen. Hierdoor verdwijnt de lucht uit het filter en de waterdispenser, hetgeen zuiver en vers drinkwater oplevert.

 

 

 

Controleer de waterdruk

 

Koelkasten die op de waterleiding zijn aangesloten, hebben voldoende waterdruk nodig om water te kunnen leveren. Verwijder het waterfilter en controleer of er nu water uit de dispenser komt. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat wanneer je het filter verwijdert. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een technisch probleem met de koelkast. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?