Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een waterdispenser repareren met vies smakend water?

Hoe kan ik een waterdispenser repareren met vies smakend water?
Hoe kan ik een waterdispenser repareren met vies smakend water?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het water uit de waterdispenser van de koelkast niet goed smaakt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. 

 

 

 

Ontlucht de waterleiding

 

Er mag geen lucht in de waterleiding van de waterdispenser zitten: op het moment dat de waterdispenser voor het eerst wordt aangesloten en telkens wanneer het waterfilter wordt vervangen moet je de leidingen ontluchten.

 

Plaats een grote bak onder de waterdispenser. Druk de hendel in en laat deze weer los. Doe dit om de vijf seconden. Herhaal dit tot er water begint te stromen. Zodra het water begint te stromen, blijft u de hendel van de waterdispenser indrukken en loslaten tot er in totaal vijftien liter water uit is gekomen. Hierdoor verdwijnt de lucht uit het filter en de waterdispenser, hetgeen zuiver en vers drinkwater oplevert.

 

 

 

Vervang het waterfilter regelmatig

 

Koelkasten die op de waterleiding zijn aangesloten, hebben waterfilters die na verloop van tijd moeten worden vervangen. Controleer het lampje "Filter vervangen”, indien aanwezig, of raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien of het filter moet worden vervangen. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

 

 

Reinig het waterreservoir

 

Als u een koelkast met waterdispenser hebt die niet op de waterleiding is aangesloten, is het raadzaam om het waterreservoir regelmatig schoon te maken. Gebruik schoon, warm water om het waterreservoir schoon te maken.

 

 

 

Zorg dat het reservoir is gevuld met vers water


Het water dat in de koelkast wordt bewaard, krijgt na verloop van tijd een muffe smaak. Daarom moet u regelmatig het water verversen in het waterreservoir van een koelkast die niet op de waterleiding is aangesloten. Om het water in het waterreservoir te verversen, activeert u de waterdispenser door een kopje tegen de hendel van de waterdispenser te drukken. Leeg het reservoir en vul het met vers water.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?