Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe kan ik een koelkast die blijft draaien (koelen) repareren?

Hoe kan ik een koelkast die blijft draaien (koelen) repareren?
Hoe kan ik een koelkast die blijft draaien (koelen) repareren?

 

 

Niet elke koelkast draait volgens hetzelfde patroon. Houd er rekening mee dat grotere apparaten langere tijd moeten draaien. Als u denkt dat uw apparaat te vaak of te lang draait, controleer dan of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer de omgevingstemperatuur

 

Als de kamertemperatuur te hoog is, moet de koelkast mogelijk langer draaien. Zorg dat de koelkast zich niet in de buurt van een warmtebron bevindt, zoals een radiator, een kookplaat of de oven. Verplaats het apparaat als dit het geval is. 

 

 

 

Open de deur van de vriezer niet te vaak en houd deze niet te lang open

 

Om de binnentemperatuur stabiel te houden, mogen de deuren van het apparaat niet te vaak worden geopend of te lang open worden gehouden. Zorg dat de deur goed kan worden gesloten en dat etenswaren en andere zaken niet verhinderen dat de deur dichtgaat. 

 

 

 

Apparaat dat onlangs is geïnstalleerd of bijgevuld

 

Als het apparaat onlangs is bijgevuld of geïnstalleerd, duurt het langer voordat het apparaat de ideale temperatuur bereikt. Dit is normaal.

 

 

 

Plaats geen warm voedsel in het apparaat

 

Het duurt langer om de binnentemperatuur van de koelkast te stabiliseren wanneer deze met warme etenswaren is gevuld. Wacht tot het eten is afgekoeld voordat u het in het apparaat plaatst.

 

 

 

Controleer de afdichtingen van de deur op spleten, barsten en scheuren

 

De koude lucht binnen in het apparaat moet goed geïsoleerd zijn van de buitentemperatuur. Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichtingen en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt ude rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken. 

 

Als de deuren niet goed worden afgedicht, kunt u ook proberen de rubberen afdichting schoon te maken met een zachte doek of spons en warm water. Gebruik geen schuurmiddelen. Hierdoor kunnen de afdichtingen beschadigd raken. Als een afdichting los zit of gebarsten is, moet deze worden gerepareerd of volledig worden vervangen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

 

Controleer de temperatuurinstelling

 

De koelkast is mogelijk ingesteld op een lagere temperatuur dan vereist. De aanbevolen koelkasttemperatuur is 4 °C of 5 °C voor de koelkast en ongeveer -18 °C voor het vriesvak. Controleer de instelling en pas deze zo nodig aan.

 

 

 

Controleer op ijsafzetting

 

Controleer of er zich een laag ijs in het vriesvak heeft gevormd. Als er een ijslaag zichtbaar is op de binnenwanden, maakt uw apparaat mogelijk overuren om de ideale temperatuur te bereiken of te behouden. Als dit het geval is, moet u het vriesvak handmatig ontdooien.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het ontdooien van het vriesvak. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

Beko koelvriescombinaties met een NoFrost functie als 3 Zone NoFrost of NeoFrost™ Dual Cooling voorkomen dat er ijsafzetting ontstaat. Zo hoeft u het apparaat niet handmatig te ontdooien. Houd er rekening mee dat het apparaat mogelijk langer werkt wanneer de automatische ontdooifunctie wordt gebruikt.

 

 

 

Controleer of Fast Freeze is ingeschakeld

 

Met de Fast Freeze functie van de Beko koelvriescombinatie kunt u etenswaren sneller laten bevriezen en sneller ijsblokjes maken. Het is normaal dat de koelkast langer draait wanneer Fast Freeze is geactiveerd. Als u de functie niet handmatig uitschakelt, wordt Fast Freeze na acht uur automatisch uitgeschakeld of zodra het vriesvak de juiste temperatuur heeft bereikt.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?