Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een lekkende koelkast repareren?

Hoe kan ik een lekkende koelkast repareren?
Hoe kan ik een lekkende koelkast repareren?

 

 

Eerst moet u vaststellen waar het lek vandaan komt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. 

 

 

 

Controleer of de opvangbak vol is

 

Water dat ontdooit stroomt naar de opvangbak. De opvangbak bevindt die zich meestal onder in de koelkast. Als de koelkast niet stevig recht staat, kan er water uit de opvangbak lekken.

 

Beweeg de koelkast langzaam heen en weer om te zien of deze in stevig staat. Als de koelkast gemakkelijk heen en weer beweegt, staat deze niet in balans. U kunt de koelkast eenvoudig waterpas stellen door de stelpoten omhoog of omlaag te schroeven. De ondergrond moet ook vlak zijn. Verplaats het apparaat indien nodig. 

 

 

 

Controleer of het lek van binnenuit, achter de groenteladen vandaan komt

 

Water dat ontdooit stroomt vaak door een buis die zich binnen in het apparaat bevindt. Deze buis staat in verbinding met de afvoer onder de groenteladen. Verwijder de groenteladen om te zien of er water uit deze afvoer lekt. Als er water op de bodem ligt, betekent dit waarschijnlijk dat de afvoer verstopt is.

 

U kunt proberen de afvoer te ontstoppen met een ontstoppingsveer (verkrijgbaar in de doe-het-zelfzaak). Steek de ontstoppingsveer in de afvoer, duw deze tegen de verstopping en draai deze rechtsom. Trek de ontstoppingsveer uit de afvoer. Herhaal dit proces totdat de verstopping is verwijderd. Giet wat warm water door de afvoer om te controleren of de verstopping is verdwenen.

 

 

 

Als de koelkast op de waterleiding is aangesloten, controleert u de wateraansluitingen

 

Als de koelkast is voorzien van een waterdispenser, kan het lek afkomstig zijn van een van de aansluitingen op de waterleiding. Deze aansluitingen variëren per model. Volg de instructies in de gebruikershandleiding van het apparaat om de aansluitingen te lokaliseren. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. Controleer of de aansluitingen goed zitten en niet geblokkeerd zijn.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?