Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe moet ik de koelkast schoonmaken?

Hoe moet ik de koelkast schoonmaken?
Hoe moet ik de koelkast schoonmaken?

 

 

De koelkast is uw steun en toeverlaat in de keuken en waarschijnlijk het apparaat dat u het meest gebruikt. Het dus niet gek dat de koelkast regelmatig in aanraking komt met gemorst eten en drinken en voedselresten. Maak de koelkast ongeveer een keer per drie maanden grondig schoon.

 

Gemorste vloeistoffen en etensresten kunnen de groei van bacteriën en zelfs schimmels stimuleren. Heel vies, dus zeker niet iets dat u moet vergeten. In deze handleiding wordt de beste, veiligste manier beschreven om uw koelkast weer als nieuw te krijgen.

 

 

 

Stap 1

Haal de stekker uit het stopcontact en maak de koelkast klaar om schoon te maken

 

Als u de stekker uit het stopcontact haalt, wordt er tijdens het schoonmaken geen energie verspild. Bovendien kunnen zo ongelukken worden voorkomen. Haal alle etenswaren uit de koelkast.

 

Haal vervolgens alle verwijderbare onderdelen uit de koelkast, zoals planken en laden, en leg ze voorzichtig op het werkblad. Er mogen geen barsten in komen of splinters afbreken. 

 

 

 

Stap 2

Reinig de verwijderbare onderdelen

 

Reinig de planken, deurrekken, laden en andere verwijderbare onderdelen voorzichtig met een zachte spons en afwasmiddel. Sommige onderdelen zijn misschien vaatwasmachinebestendig, maar controleer dit eerst in de handleiding van de koelkast. Dep de laden en planken droog en leg ze even aan de kant.

 

 

 

 

Stap 3

Reinig de binnenkant en de afdichtingen van de deur

 

Nu is het tijd om de binnenkant van de koelkast aan te pakken. Gebruik geen schuurmiddelen. Meng een halve liter lauw water met een eetlepel zuiveringszout en u hebt precies wat u nodig hebt.

 

Gebruik een zachte doek of spons om de oppervlakken aan de binnenkant van de koelkast, de rubberen afdichtingen van de deur en eventuele waterreservoirs af te nemen. Gebruik uw zelfgemaakte reinigingsoplossing. Neem de oppervlakken nu af met een droge doek om de binnenkant droog te maken.

 

 

 

Stap 4

Reinig de buitenkant en de condensorspoelen

 

Het reinigen van de buitenkant is vrij eenvoudig. Neem de voorkant en de zijkanten van de koelkast af. Gebruik een zacht, niet-schurend reinigingsmiddel en een zachte spons of doek. Als het apparaat roestvrijstalen oppervlakken heeft, wees dan extra voorzichtig met de reinigingsmiddelen. Neem de oppervlakken nogmaals af met een droge doek, zodat deze gemakkelijker drogen. 

 

De condensorspoelen bevinden zich achter op de koelkast, dicht bij de vloer. Ze zijn cruciaal voor het afvoeren van warmte en het koel houden van de koelkast. Als ze niet worden gereinigd, kan er zich na verloop van tijd een enorme hoeveelheid stof ophopen.

 

Trek de koelkast uit de behuizing of weg van de achterwand. Haal stof en pluisjes met de hand van de condensorspoelen weg. U kunt ook de stofzuiger met een lage zuigkracht gebruiken om de condensorspoelen schoon te maken. 

 

 

 

Stap 5

Plaats alle onderdelen terug en laat de koelkast tot rust komen

 

Duw de koelkast ten slotte weer op zijn plaats. Sluit de koelkast weer aan op het elektriciteitsnet. Zorg dat alle verwijderbare onderdelen droog zijn voordat u ze terugplaatst. Geef het apparaat een uur of twee de tijd om weer op de normale temperatuur te komen voordat u de inhoud terugplaatst.

 

Het is misschien niet de meest glamoureuze klus, maar als u de koelkast schoon houdt, verlengt u de levensduur van de koelkast en zorgt u ervoor dat je eten en drinken veel minder snel bederven.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?