Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Vijf tips om de levensduur van de oven te verlengen

Vijf tips om de levensduur van de oven te verlengen
Vijf tips om de levensduur van de oven te verlengen

 

 

Een oven kan meer dan tien jaar meegaan, maar onderhoud is belangrijk om er het beste uit te kunnen halen. De gouden regel is de oven schoon te houden. Hier geven we u nog wat aanvullende tips om de oven zo goed mogelijk te onderhouden.

 

 

 

01.

Houd de oven schoon

 

 

Een schone oven is een blije oven. Maar, laten we eerlijk zijn, het schoonmaken van de oven is een van de meest gevreesde huishoudelijke klusjes. Probeer gemorste etenswaren en vloeistoffen zo snel mogelijk op te ruimen, of nog beter, zodra de oven voldoende is afgekoeld. Als u gemorst voedsel na verloop van tijd laat ophopen, vermindert dit de efficiëntie en kan er rook ontstaan.

 

 

 

02.

Gebruik de juiste reinigingsmiddelen

 

 

Gebruik altijd een spons en een door het merk aanbevolen reinigingsmiddel voor het reinigen van de binnenkant. Agressieve chemicaliën en schuurmiddelen kunnen de inwendige laag beschadigen. Als u hardnekkige voedsel- of vetresten moet verwijderen, gebruik dan een plastic schraper in plaats van een metalen schraper om te voorkomen dat u de laag aan de binnenkant van de oven beschadigt.

 

 

 

03.

Gebruik de pyrolytische zelfreinigingsfunctie niet te vaak

 

De pyrolytische zelfreinigingsfunctie is een handige functie omdat u de oven niet zelf hoeft schoon te maken. Houd er rekening mee dat de ovenruimte tot zeer hoge temperaturen wordt verhit om voedselresten om te zetten in as. Hierdoor worden de oven en de verwarmingselementen zwaar belast. Steek dus liever zelf de handen uit de mouwen.

 

 

 

04.

Houd de rubberen afdichtingen van de deur in de gaten

 

Als u merkt dat de afdichtingen rond de deur van de oven gebarsten of gescheurd zijn, vervang deze dan. Defecte afdichtingen laten warmte ontsnappen, waardoor de oven harder moet werken om de gewenste temperatuur te handhaven.

 

 

 

05.

Plaats geen folie in de oven

 

Plaats geen folie onder in de oven om gemorste etenswaren en vet op te vangen. Het zilverkleurige oppervlak van het folie reflecteert warmte, waardoor de warmteverspreiding binnen in de oven wordt verstoord. Het folie kan ook de ventilatoren in de oven blokkeren.

 

Dit was het zo ongeveer. De oven is redelijk onderhoudsarm. Het enige wat u moet doen, is de oven regelmatig schoonmaken. Als u dit doet, zal de oven de komende jaren uw trouwe steun en toeverlaat zijn bij het produceren van culinaire hoogstandjes.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?

Beko

Licensee limited to certain jurisdictions