Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe moet ik de oven schoonmaken?

Hoe moet ik de oven schoonmaken?
Hoe moet ik de oven schoonmaken?

 

 

De oven speelt een belangrijke rol bij het tot leven brengen van uw culinaire creaties. Tegelijkertijd is het schoonmaken van de oven een van de meest gevreesde huishoudelijke klusjes. In deze gids wordt uitgelegd hoe u de oven het beste schoon kunt houden. Ook leest u over de slimme Beko technologie die ervoor zorgt dat het schoonmaken van uw oven gemakkelijker is dan ooit.

 

 

 

Maak de oven regelmatig schoon

 

Als u een traditionele oven hebt, is het belangrijk dat u deze regelmatig schoonmaakt. Vet en etensresten kunnen zich snel ophopen. Hoe meer u kookt, hoe meer het wordt. Veeg gemorste vloeistof en spatten weg voordat deze uitdrogen en neem de oven na elk gebruik af met een doekje. 

 

 

 

Verwijder alle afneembare onderdelen, zoals de bakplaat en het rooster 

 

 

 

De binnenkant schoonmaken

 

Verwijder het rooster en de bakplaat na elk gebruik en veeg ze goed schoon met een spons en een niet-schurend reinigingsmiddel. De zijrekken zijn ook afneembaar. Deze onderdelen zijn meestal ook vaatwasmachinebestendig. 

 

Nu kunt u de binnenkant van de ovenruimte een goede schoonmaakbeurt geven. Gebruik weer een spons en een niet-schurend reinigingsmiddel. 

 

 

 

De buitenkant schoonmaken: bedieningspaneel, knoppen en ovendeur 

 

Let extra goed op rond de deur. Hier kan zich echt veel vet ophopen. 

 

Als u de deur te lang niet hebt schoongemaakt, moet u echt hard werken om het vet weg te krijgen! Er zijn ovenreinigingssets verkrijgbaar, maar deze bevatten krachtige chemicaliën die niet prettig zijn in het gebruik. Het loont zich om de oven na ieder gebruik schoon te maken.

 

En de stand der techniek is tegenwoordig zo ver dat het reinigen van de oven lang niet meer zo erg is. Beko ovens zijn uitgerust met een aantal van deze technische hoogstandjes.

 

 

 

Gebruik een zelfreinigingsprogramma

 

Als u nog nooit hebt gehoord van zelfreinigende ovens, wordt het tijd dat u zich eens verdiept in pyrolytische reiniging, stoomreiniging en katalytische panelen. 

 

Pyrolytische reiniging is de meest rigoureuze van de drie reinigingsmethoden. De oven wordt verwarmd tot maar liefst 480 ℃, waarbij hardnekkige voedselresten en vetdeeltjes worden omgezet in as. Het enige wat u nog hoeft te doen is de resterende as te verwijderen nadat de reinigingscyclus is voltooid. 

 

Reinigingsmethoden op basis van stoom maken vet- en voedselresten los door stoom in de ruimte te injecteren. Bij sommige methoden moet u water op de bakplaat gieten. Reinigingstechnologieën als SteamShine® en SteamShine+® zijn een geweldige manier om een oven zonder gebruik van agressieve chemicaliën schoon te maken. 

 

Katalytische panelen absorberen vet en maken gebruik van bepaalde chemische eigenschappen om het vet om te zetten in een eenvoudig te reinigen residu terwijl de oven in bedrijf is. 

 

 

 

Let op het ontwerp van de deur

 

Het ontwerp van de deur heeft verrassend veel invloed op hoe eenvoudig u de oven kunt schoonmaken. Ook hier heeft Beko op gelet. De PractiClean functie maakt het schoonmaken van de binnenkant van de deur mogelijk door de bouten te verwijderen. Zo krijgt u een mooi glad oppervlak dat gemakkelijk af te nemen is. De CleanZone® functie bedekt de deur met een speciale oleofobische laag die vuilophoping tegengaat. 

 

Discipline is dus het geheim van een schone oven. Maar als u gelukt hebt, is uw oven met een paar extra trucs uitgerust om het reinigen van de oven nog wat gemakkelijker te maken.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?