Ju falemnderit për komentin tuaj
Sapo keni shtuar këtë produkt në listën e dëshirave tuaja.
Sapo keni hequr këtë produkt nga lista e dëshirave tuaja.
Nuk mund të shtoni më shumë në listën e dëshirave
Nuk mund të shtoni më shumë në listën e dëshirave
A jeni të sigurt se dëshironi të fshini krahasimin tuaj?
Vazhdoni
Mund të krahasoni vetëm produktet nga kategoria e njëjtë.
Sapo keni shtuar një artikull për krahasim! Vazhdoni më tej!
Sapo keni hequr një artikull për krahasim! Vazhdoni më tej!
Lista juaj e krahasimit është plot!
Keni shtuar vetëm 1 produkt. Ju lutemi shtoni më shumë produkte për krahasim
Qëndrueshmëria në Beko. Një planet më i shëndetshëm për një të ardhme më të shëndetshme.
Listoni

Natyra në çdo gjë që bëjmë

Jemi më të lidhur se kurrë më parë. E kuptojmë se një jetë e shëndetshme është e mundur vetëm në një planet të shëndetshëm.

Pasqyrë
Aktivitetet
Objektivat

Duke shfrytëzuarfuqinë e natyrës

Rrugëtimi ynë fillon me përzgjedhjen tonë të lëndëve të para të qëndrueshme, që pasohet nga veprime të guximshme në prodhim. Marrja e ujit të shiut, energjia elektrike e gjelbër, përdorimi i materialeve të ricikluara dhe bio janë vetëm disa nga mënyrat në bazë të së cilave ne lidhim natyrën me Beko.

Misioni ynë i prodhimit të produkteve ekologjikisht të pranueshme është në zemër të asaj që bëjmë. Proceset efikase të prodhimit të cilat përdorin teknologji moderne na mundësojnë që të krijojmë produkte të cilat marrin parasysh të kaluarën dhe të formësojnë të ardhmen e prodhimtarisë.

352,844 m3
e ujit e ruajtur në 2020*

1.98 miliona m3
e ujit e ruajtur me anë të efikasitetit të ujit dhe
projektet e grumbullimit të ujit të shiut në mes të vitit 2010 dhe 2020*

238 projekte me efikasitet
energjetik në prodhimtari globale
operacionet aplikohen vetëm në 2020*

Ne jemi të vendosur që të thellojmë fushëveprimin e qëndrueshëm të aktiviteteve tona për të minimizuar ndikimin tonë të qëndrueshëm ndaj planetit. Kemi vendosur objektiva ambicioze për të arritur efiqencë burimore në prodhimtari deri në vitin 2030 për të realizuar qëllimet tona të qëndrueshmërisë.

45%
reduktimi i konsumit të energjisë së prodhimit dhe tërheqja e ujit, për produkt*

100%
energjia elektrike e gjelbër në procesin e prodhimtarisë*

70%
pastrimi i ujit*

99%
riciklimi i mbeturinave*

50 milion dollarë
investim në energjinë e rinovueshme
dhe efikasiteti energjetik

Pasqyrë
Detajet

BioCycle Mbeturinat nuk duhet të hidhen

Mbeturinat e lëvozhgave të vezëve dhe plastika e qëndrueshme me bazë bio përdoren për të krijuar komponentat kryesore të frigoriferëve tanë BioCycle .

Frigoriferët tanë BioCycle kombinojnë burimet natyrore me teknologjinë e re për të prodhuar pajisje më të qëndrueshme dhe për të reduktuar emetimet e gazrave të serrës. Tabakat e vezëve janë bërë nga një kombinim i mbetjeve 20% të lëvozhgave të vezëve dhe 80% nga plastika me bazë bio. Ndërsa, vulat e dyerve dhe mbulesat e ventilatorit krijohen nga plastika me bazë bio, të përftuara në mënyrë të qëndrueshme nga burime natyrore si kallami i sheqerit dhe niseshteja e misrit.

Pasqyrë
Detajet

RecycledNet Mbledhja e mbeturinave plastike

Mbrojtja e botës ujore duke i kthyer rrjetat e tepërta të peshkimit në furrat tona të rrjetit të ricikluar RecycledNet.

Ngordhja e mbi 300,000 krijesave ujore i atribuohet rrjetave të hedhura të peshkimit. Kjo shifër dekurajuese është një nga arsyet pse në vitin 2019 dhe 2020, Beko ka përdorur tone të rrjetit të peshkimit dhe mbeturinave të fijeve industriale*për të ndihmuar në krijimin e dyerve plastike me dekor dhe mbulesave të ekranit të jashtëm dhe të brendshëm për furrat tona të rrjetit të ricikluar RecycledNet. Ripërdorimi i këtij lloji plastike ndihmon për ti mbajtur detet tona më të  shëndetshme.

Pasqyrë
Detajet

RecycledTub Pastrimi i plastikës mbeturinave

Përdorimi i shisheve të ricikluara të plastikës për të prodhuar rrobalarëset dhe rrobatharëset tona RecycledTub

Jemi duke ndihmuar në trajtimin e ndotjes nga shishet plastike duke i ripërdorur ato në produktet e rrobalarëseve RecycledTub. Teknologjia jonë e patentuar na lejon të fshijmë shishet plastike të ricikluara në mënyrë që ato të ripërdoren për të prodhuar pajisje të reja, gjë që redukton gjenerimin e plastikës së re. I kemi dhënë jetë të re 39 milion shisheve të plastikës të ricikluara në rrobalarëset dhe rrobatharëset tona RecycledTub, në vitin 2019 dhe 2020*.

Pasqyrë
Detajet

RecycledDry Trajtimi i mbeturinave plastike për një përdorim

Ripërdorimi i mbeturinave plastike për prodhimin e rrobatharëseve RecycledDry.

Mbeturinat plastike paraqesin rrezik për planetin tonë. Ne jemi duke ndihmuar në zvogëlimin e këtij rreziku duke përdorur mbeturinat plastike në prodhimin e rrobatharëseve tona RecycledDry. Duke përdorur plastikat ekzistuese, ne jemi duke parandaluar prodhimin e panevojshëm të plastikës së re, ndërkohë që po reduktojmë sasinë e plastikës së panevojshme. Kemi përdorur 2420 tonë të mbeturinave të plastikës në prodhimin e rrobatharëseve tona RecycledDry në vitin 2019 dhe 2020*.

Pasqyrë
Detajet

BioCoffee Më shumë se vetëm mbeturina

Përdorimi i mbeturinave të kafesë së bluar në prodhimin e aparateve të Espressos BioCoffee™.

Aparatet e Espressos BioCoffee™ ofrojnë një mënyrë më të qëndrueshme për të shijuar një filxhan kafeje. Mbeturinat e kafesë së bluar i inkorporojmë në prodhimin e aparateve tona, zvogëlojnë sasinë e plastikës në pajisjet tona. Lluhrat e kafesë mund të shihen në shtresën e jashtme të pajisjeve tona - një kujtesë vizuale se mbeturinat mund të jenë më shumë sesa thjesht mbeturina.

Ndjekja e rrugës më të gjelbër për një planet më të shëndetshëm

Ulja e emetimeve për të ndihmuar që planeti të marrë frymë më lehtë.

Zgjidhjet tona të transportit për reduktimin e emetimeve përfshijnë një zhvendosje drejt lëvizjes hekurudhore dhe detare, dhe paketimi ynë miqësor ndaj natyrës ndihmon për ta mbajtur planetin tonë të shëndetshëm.

100% paketim nga kartoni

i ricikluar

502,135 drunjë

të ruajtur në 2020

29,537 tonë

kartoni të ricikluar të përdorur në 2020*

Ne vazhdimisht po rishikojmë dhe zhvillojmë strategjitë e transportit dhe shpërndarjes, në mënyrë që të zvogëlojmë emetimet tona të CO2 dhe të zvogëlojmë gjurmën tonë të karbonit sa më shumë që të mundemi. Pjesa më e madhe e paketimit të produkteve tona përdor përbërës të ricikluar për mbrojtje gjatë tranzitit. Një pjesë e këtij paketimi më pas ripërdoret si pjesë përbërëse e pajisjes, duke reduktuar mbeturinat dhe emetimet më tej.

109 tonë

e CO2e emisioneve GHGjanë parandaluar*

88% eksport

në transportin ujor në 2020*

Rritje prej 4.2%

në transportin hekurudhor në 2020*

Ne e kuptojmë ndikimin që mund të ketë shpërndarja e produktit në emetimet e karbonit. Ne kemi bërë hapa të mëdhenj në reduktimin e prodhimit tonë të emetimeve duke përmirësuar mënyrën në të cilën produktet tona shpërndahen globalisht. Qasja jonë detare dhe hekurudhore na lejon të transportojmë produktet tona në të gjithë planetin në një mënyrë më miqësore me natyrën.

Overview
Packaging
Transport
Pasqyrë
Detajet

Produkte të qëndrueshme në majë të gishtave

Beko ju fton që të vini dhe të ndani këtë rrugëtim duke bërë qëndrueshmërinë zgjidhje të lehtë. Produktet tona me efikasitet energjetik ju ndihmojnë të ruani resurset jetike- bashkohuni me ne të bëjmë planetin një vend më të shëndetshëm.

Në Beko ne besojmë se produktet tona duhet të mishërojnë qëllimet tona të qëndrueshmërisë

Klientët tanë mund të sjellin qëndrueshmëri në jetët e tyre të përditshme pa u munduar dhe të japin kontributin e tyre, thjesht duke përzgjedhur Beko-n.

15%

reduktime në përdorimin absolut të emisioneve të produkteve të shitura deri në vitin 2030 - Iniciativa e bazuar në shkencë**

50%

qarkullimi nga produktet me efikasitet energjetik*

Pasqyrë
Pompa e nxehtësisë e shpjeguar

Energy Hero Dishwasher me 10% efikasitet energjetik më të lartë se sa klasa më e mirë energjetike. Një hero energjetik me performancën e fundit!

Teknologjia inovative e pompës së nxehtësisë Beko ngroh ujin për pastrim në mënyrë efikase gjatë gjithë ciklit të larjes. Kjo shoqërohet me hapjen automatike të derës, duke përdorur qarkullimin natyral të ajrit për të tharë enët pasi të përfundojë cikli - duke e bërë këtë një nga enëlarëset me efikasitet më të lartë të energjisë në treg.

52%

Kursim energjie deri në 52%

Pasqyrë
AquaTech®E shpjeguar si

AquaTech performancë 50% më e shpejtë & më e mirë performancë 50% më e shpejtë & më e mirë standardeve të energjisë.

Rrobalarëset më të shpejta pritet të konsumojnë më shumë energji dhe të shkaktojnë dëmtime në rroba. Teknologjia Aquatech e Beko-s me efikasitet energjetik spërkat një zgjidhje të parapërzier me ujë dhe detergjent direkt mbi pëlhura, duke reduktuar kohën e larjes dhe duke mundësuar një larje më të butë me përdorimin e fuqisë natyrale të ujit.

30%

Deri më 30% kursim më i madh i energjisë se klasa më e mirë energjetike.

Pasqyrë
Split & Cook e shpjeguar

Split & Cook Ndaj hapërsirën, ndaj energjinë.

Split&Cook siguron hapësira modulare të sipërme dhe të poshtme brenda furrës, të cilat krijojnë zona individuale që mund të vendosen në temperatura të ndryshme ose të fiken plotësisht. Kjo mundëson që të gatuhen dy vakte në temperatura të ndryshme në të njëjtën kohë, ose mund të ngrohet një zonë e vetme, duke reduktuar konsumin e energjisë.

2

2 zona të ndara të temperaturës të mundësuara me Split&Cook

Pasqyrë
Teknologjia e shpjeguar

Energy Efficient Dishwasher Duke përdorur deri në 25% më pak energji.

Enëlarëset konvencionale ngrohin tërë pjesën e brendshme gjatë procesit të larjes dhe tharjes. Me teknologjinë e patentuar të Beko-s, enëlarësja e re me efikasitet energjetik ngroh vetëm sipërfaqen e enëve për të siguruar kursime energjie deri në 25% në të gjitha programet.

25%

Kursim energjie deri në 25%

Pasqyrë
Impiantet tona të riciklimit

Krijojmë markën tonë duke mos lënë asgjë mbrapa

326

Gwh e energjisë së kursyer*

160,000

tonë të CO2 të emisionit të parandaluara*

6.5

milion tonë e ujit të kursyer*

Ne kemi investuar në zvogëlimin e mbeturinave dhe kemi kontribuar në ekonominë rrethore.

Ne grumbullojmë produkte të vjetra nga tregu, pavarësisht markës së tyre dhe i zëvendësojmë me produkte të reja me efikasitet energjetik dhe ujor, nëpërmjet rrjetit të gjerë të tregëtarëve dhe serviseve të autorizuara. Lidhja jonë me impiantet e riciklimit të pajisjeve elektrike dhe elektronike na mundëson që të riciklojmë produktet e vjetra dhe ti japim një jetë të re. Më pak emisione. Më shumë progres.

Jetesë më e shëndetshme për gjeneratat e ardhshme

Partneritetet dhe teknologjitë tona mbështetin njerëzit për të bërë një stil jetese më të shëndetshëm në një planet më të shëndetshëm.

Eat Like a Pro by Beko

Kampionimi i stileve të jetesës së shëndetshme dhe ndryshim frymëzues për fëmijët.

Beko u bashkua me FC Barcelona (FCB), Ekipin e Basketbollit të Burrave të Fenerbahçes dhe Esports LEC për të edukuar fëmijët rreth ushqimit të shëndetshëm dhe për të trajtuar obezitetin në fëmijëri.

Pasqyrë
Simulimi i ciklit diell

HarvestFresh Produktet që promovojnë jetesën e shëndetshme
Simulimi i ciklit natyral të diellitpër të mbajtur frutat dhe perimet të freskëta

HarvestFresh™ në Beko Simulimi i ciklit të diellit

Frigoriferët HarvestFresh™ përdorin teknologji inovative me 3 ngjyra që imiton ciklin 24-orësh të diellit brenda sirtarit të pastër, për të mbështetur një jetë të shëndetshme. Kjo teknologji ruan vitaminat që gjenden në fruta dhe perime të freskëta për më gjatë.

Pasqyrë
Teknologjia me avull

SteamSolutions Jetesa e shëndetshme shijon mirë
Furrat tona me avull ofrojnënjë mënyrë të shëndetshme për të pasuruar ushqimin

SteamSolutions - Jetesa më e shëndetshme shijon mirë.

Furrat SteamSolutions të Beko-s mbështesin jetesën e shëndetshme duke sjellë teknologjinë e gatimit me avull të nivelit profesional për gatimet e përditshme në shtëpi. Teknologjia e gatimit me avull ofron një mënyrë më të shëndetshme për të ruajtur lëndët ushqyese thelbësore, duke pasuruar ushqimin me lagështi për të përmirësuar aromën, strukturën dhe ngjyrën e tij, pa kompromentuar shijen.

Pasqyrë
Bëjmë ndryshim
Unicef

Partneritet me UNICEF-in për të promovuar një mënyrë më të mirë të të ushqyerit për fëmijët shkollor në Amerikën Latine

Ne kemi përdorur platforma edukative dhe informative për të motivuar dhe fuqizuar fëmijët për të bërë zgjedhje më të shëndetshme.

Unicef
76,500

janë trajnuar mësimdhënësit

172,000

janë kontaktuar fëmijët drejtpërdrejt

Programi edukativ i Beko-s për një mënyrë jetese më të shëndetshme në partneritet me UNICEF-in, lufton kundër obezitetit në fëmijëri nëpërmjet ndërhyrjeve në shkollë.

Programet tona kanë për qëllim fuqizimin e fëmijëve për rëndësinë e ushqimit të sigurt dhe kanë ofruar trajnime praktike për mësuesit për të promovuar shprehi të shëndetshme të ushqyerjes dhe një mënyrë jetese aktive mes nxënësve të tyre.

*Shifrat, veprimet dhe objektivat e kompanisë mëmë, Arçelik.

**Rishikuar për të zvogëluar për 50.4% emetimet e gazrave të serrës në përputhje me skenarin 1.5 shkallë celsius – në fazën e aprovimit.

Intertek bëri teste laboratorike 7-ditore për matjet e Vitaminës C dhe Vitaminës A në domate dhe speca të gjelbër të ekspozuar në dritë të drejtpërdrejtë.

Në partneritet me UNICEF-in në mes të viteve 2018-2020.

Real Leaders logo

Real Leaders Top 200

Beko është renditur në vendin e 20-të në 200 kompanitë më me ndikim Liderëve Real 2022.

S&P Global logo

86 nga 100

Arçelik, e cila është kompania mëmë e Beko-s, arriti rezultatin më të lartë (86/100) në industrinë e saj në Vlerësimin e Qëndrueshmërisë së Korporatës Globale S&P 2021.

CDP logo

Arçelik received A

Si Beko, ne jemi krenarë për kompaninë tonë mëmë Arçelik për marrjen A- në Programet e Ndryshimeve Klimatike dhe Sigurisë së Ujit CDP 2021 duke raportuar operacionet e saj në Turqi.

Sustainanalytics logo

Low ESG Risk Rating

Në dhjetor të vitit 2021, kompania mëmë e Beko-s, Arçelik, mori një vlerësim të rrezikut ESG prej 12.1 nga Qëndrueshmëria dhe rreziku u vlerësua në nivel të ulët për të përjetuar ndikime materiale nga faktorët ESG.

Ecovadis logo

Medalja e artë në vitin 2021

Si Beko, jemi jashtëzakonisht krenarë që kompania jonë mëmë ka marrë Medaljen e Artë nga Ecovadis në 2021.