Hvala vam na povratnim informacijama.
Ovaj proizvod ste upravo dodali Vašoj listi želja
Upravo ste uklonili ovaj proizvod iz Vaše liste želja
Ne možete dodati više na listu želja
Jeste li sigurni da želite očistiti Vašu listu želja
Nastaviti
Možete porediti samo proizvode iz iste kategorije.
Upravo ste dodali stavku za poređenje. Samo naprijed!
Stavka je uklonjena sa vaše liste za poređenje.
Vaša lista za poređenje je puna!
Na listi se nalazi samo 1 proizvod. Dodajte još za poređenje.
Kako vam možemo pomoći?

treba mi pomoć sa

Odaberite proizvod Odaberite izdanje .
Kako vam možemo pomoći?
treba mi pomoć sa

Kreni ispočetka

Najčešća pitanja

Jesu li vrata na Bekovom frižideru koji imam reverzibilna?

Većina modela Bekovih frižidera ima reverzibilna vrata. Pogledajte korisnički priručnik da vidite ima li ih vaš uređaj ili ne. Kako biste promijenili smjer vrata frižidera, pratite uputstva u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

Koliko hladno treba biti u mom frižideru? Koja je idealna temperatura za frižider?

Preporučena temperatura je oko 4°C do 5 °C za frižider i -18 °C za odjeljak za zamrzavanje. 

Moram li odmrzavati jedinicu za zamrzavanje u frižideru?

Frižidere sa no-frost funkcijom ne treba ručno odmrzavati. Ako vaš frižider nema no-frost funkciju, morate ga redovno odmrzavati. 

 

Provjerite je li se u odjeljku za zamrzavanje nakupilo inje. Ako je vidljivo inje na unutrašnjim zidovima, vaš uređaj možda radi jače nego što je potrebno kako bi postigao ili zadržao neophodnu temperaturu. U tom slučaju morate ručno odmrznuti odjeljak za zamrzavanje. 

 

Preporučujemo vam da odmrzavate odjeljak za zamrzavanje u vašem frižideru otprilike jednom mjesečno ili kada se na njemu nakupi sloj inja debljine oko 0,5 centimetara.

 

Više informacija o odmrzavanju zamrzivača potražite u korisničkom priručniku. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda. 

 

Bekovi kombinovani frižideri sa tehnologijom 3 Zone No Frost i NeoFrost™ Dual Cooling (dvostruko hlađenje) sprečavaju nakupljanje leda, tako da nećete morati ručno odmrzavati uređaj. Imajte na umu da vaš uređaj raditi duže kada koristite funkciju automatskog uklanjanja inja. 

Kako da poravnam vrata na frižideru američkog stila, side by side frižideru ili na modelu sa više vrata?

Prije nego što počnete, provjerite je li frižider isključen i jesu li police na vratima prazne. U zavisnosti od modela, možete ili olabavati vijke gornje šarke i zatim ih pritezati dok namještate odgovarajući položaj ili možete koristiti matice i vijke za podešavanje koji se nalaze u vratima.

 

Da biste vrata postavili vertikalno, olabavite maticu za pričvršćivanje koja se nalazi na dnu. Zavrnite maticu u zavisnosti od položaja vrata. Na kraju, pritegnite pričvrsnu maticu do njenog krajnjeg položaja.

 

Da biste vrata postavili horizontalno, olabavite pričvrsni vijak na vrhu. Pritegnite pričvrsni vijak na odgovarajućoj strani, u zavisnosti od položaja vrata. Pritegnite pričvrsni vijak na vrhu za konačni položaj.

 

Više informacija o poravnavanju vrata frižidera možete pronaći u priručniku za korisnike. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

Kako da odmrznem zamrzivač?

Kada su vrata frižidera otvorena, vruć i topao zrak iz okruženja se miješa sa hladnim i suhim zrakom iznutra. Zbog toga se vodena para u toplom zraku kondenzuje, a zatim smrzava na unutrašnjim zidovima odjeljka za zamrzavanje. Zbog nakupljanja inja u zamrzivaču, frižider će raditi duže, a njegove performanse će biti slabije. 

 

Da biste ga odledili, isključite glavni utikač iz utičnice za struju. U zamrzivač stavite posude i nekoliko peškira na mjestima gdje se skuplja voda od otapanja leda. Ostavite vrata zamrzivača otvorena. Postupak možete ubrzati tako što ćete postaviti posudu sa toplom vodom u zamrzivač. 

 

Bekovi kombinovani frižideri sa tehnologijom 3 Zone No Frost i NeoFrost™ Dual Cooling (dvostruko hlađenje) sprečavaju nakupljanje leda, tako da nećete morati ručno odmrzavati uređaj. Imajte na umu da vaš uređaj može raditi duže kada koristi funkciju automatskog odmrzavanja.

Moj frižider je izgubio napajanje zbog nestanka električne energije. Kako da sačuvam hranu dok nema napajanja električnom energijom?

Najbolji način da sačuvate hranu tokom nestanka električne energije jeste da je ostavite u frižideru i da ne otvarate vrata.

 

Bekovi frižideri su dizajnirani da zadrže hranu smrznutu tokom 10 do 18 sati, u slučaju nestanka električne energije. To je mnogo duže nego što biste mogli postići koristeći druge načine, kaš što su npr. rashladne torbe. Što manje otvarajte vrata kada se to desi.  

 

Informaciju o tome koliko dugo vaš frižider može održati hranu zamrznutu, možete pronaći u priručniku za korisnike. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

 

Ako nestanak električne energije traje duže od navedenog vremena, zapamtite da se otopljena hrana ne smije ponovo zamrzavati.

Šta je Fast Freeze (brzo zamrzavanje)? Kako da ga aktiviram?

Odjeljak zamrzivača koji se nalazi tačno ispred ventilatora naziva se “fast freeze” (brzo zamrzavanje). Hladan zrak se izduvava direktno na proizvode koji su odložen u odjeljak za brzo zamrzavanje, zamrzavajući ih 10% brže nego proizvode koji su postavljeni negdje drugo u zamrzivaču. Fast freeze (brzo zamrzavanje) je automatska funkcija Bekovih frižidera; ne postoje dodatne postavke koje trebate aktivirati.

Šta je Quick Cool? Kako da ga aktiviram?

Quick Cool (brzo hlađenje) spušta temperaturu u odjeljku za hlađenje na 1 °C u kratkom vremenskom periodu. Hladnjak će dostići ovu temperaturu nezavisno od podešene vrijednosti temperature. Ova funkcija je pogodna za brzo hlađenje proizvoda nakon što ste kupili veliki broj stvari koje želite brzo zamrznuti ili prije zabave ili porodičnog okupljanja. 

 

Kako biste je aktivirali, pritisnite dugme Quick Cool na Bekovom frižideru. Frižider će ohladiti odjeljak i vratiće se na podešenu temperaturu nakon 2 sata. Ako želite otkazati Quick Cool prije toga, možete pritisnuti dugme ponovo da biste ga deaktivirali.

Gdje mogu pronaći serijski broj na Bekovom frižideru?

Svaki Bekov frižider ima jedinstveni serijski broj. Na većini modela, on se nalazi unutar uređaja, na zidu sa lijeve strane. 

 

Kombinovani frižider sa zamrzivačem dole ima naljepnicu sa serijskim brojem na zidu sa desne strane. 

 

Na frižiderima sa više vrata, naljepnica sa serijskim brojem se nalazi ispod spremnika za voće i povrće. Izvucite ih kako biste vidjeli naljepnicu.

Mogu li koristiti Bekov frižider u garaži ili u okruženju sa niskom temperaturom?

Svi frižideri optimalno rade u određenom temperaturnom rasponu okruženja. Ovi rasponi se nazivaju klimatske klase. Vaš frižider će biti manje efikasan na mjestu koje je pretoplo ili prehladno za njegove predviđene granice tolerancije. Tri klimatske klase i njihovi temperaturni rasponi su kako slijedi: 

 

- Sub Normal SN +10 °C to +32 °C

- Normal N +16 °C to +32 °C

- Sub Tropical ST +18 °C to +38 °C

- Tropical T +16 °C to +43 °C

 

Neki Bekovi frižideri mogu raditi na nižim temperaturama od one koja odgovara klimatskoj klasi u koju su svrstani. Kako biste vidjeli na kojoj najnižoj temperaturi može raditi Bekov frižider, pogledajte korisnički priručnik. Ako ne možete pronaći priručnik, preuzmite ga ovdje navodeći broj modela svog proizvoda.

Članci

Želite ipak razgovarati s nekim?