Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

4 min lezen

Acht onderhoudstips om de levensduur van uw droogkast te verlengen

Acht onderhoudstips om de levensduur van uw droogkast te verlengen
Acht onderhoudstips om de levensduur van uw droogkast te verlengen

 

 

Uw droogkast levert zwaar werk om het u gemakkelijk te maken. Maar dat betekent wel dat u het toestel goed moet onderhouden. Zo blijft uw droogkast niet alleen goed functioneren, maar gaat hij ook langer mee. Volg dus deze onderhoudstips voor een goed werkende droogkast.

 

 

 

01.

Voorkom overbelading

 

Het kan heel verleidelijk zijn om al uw wasgoed in de droogkast te stoppen, maar overbelading is heel slecht voor uw droogkast. Uw machine wordt niet alleen onnodig belast, maar de efficiëntie wordt daarnaast drastisch verlaagd en het energieverbruik gaat omhoog. 

 

Lees dit artikel voor meer informatie over het laden van uw droogkast. Maar als vuistregel geldt dat u de trommel voor nooit meer dan net over de helft moet vullen, zodat uw wasgoed bewegingsvrijheid heeft.

 

 

 

02.

Reinig het pluizenfilter na elk gebruik

 

Denk u dat het overbodig is om het pluizenfilter na elk gebruik schoon te maken? Lees dan maar eens de gebruikershandleiding van uw toestel; u zult zien dat de fabrikant het ook aanbeveelt. U zult versteld staan als u ziet hoeveel pluis het filter opvangt na slechts één standaardlading wasgoed.

 

Een filter dat verstopt zit met pluis, vermindert niet alleen de droogefficiëntie, maar belast uw droogkast ook onnodig, wat kan leiden tot vermijdbare slijtage. Maak er dus een gewoonte van om het filter schoon te maken. Uw droogkast zal u dankbaar zijn.

 

 

 

03.

Maak het pluizenfilter en de behuizing om de paar maanden grondig schoon

 

Voor een probleemloze werking van het toestel is ook een regelmatige grondige schoonmaakbeurt van het pluizenfilter en de filterbehuizing belangrijk. U kunt het pluizenfilter onder de kraan wassen en een stofzuiger op de laagste stand gebruiken om de filterbehuizing schoon te maken. Laat het pluizenfilter wel volledig drogen voordat u het terugplaatst.

 

 

 

04.

Maak de filterlade of de condensor regelmatig schoon

 

U moet niet alleen het pluizenfilter schoonmaken, maar ook de filterlade of de condensor. Warmtepompdroogkasten hebben een filterlade en condensormodellen hebben een condensor voor dezelfde taak. Beide bevinden zich achter een afdekking in de onderhoek van de droogkast. 

 

Open de afdekking en haal het filter uit de behuizing. Elk toestel is anders, dus raadpleeg uw gebruikershandleiding als u niet goed weet hoe u te werk moet gaan. De filterlade kan geopend worden en bevat een schuimvulling. Maak de oppervlakken van de filterbehuizing schoon met de hand of met de stofzuiger op de laagste stand. Als de schuimvulling vuil is, kunt u deze afspoelen in de gootsteen. Laat de schuimvulling drogen voordat u deze terugplaatst in de behuizing en in de droogkast. Maak er een gewoonte van om dit om de vier of vijf cycli te doen.

 

 

 

05.

Houd de binnen- en buitenkant van het toestel schoon

 

Veeg de trommel schoon met een zachte doek met een mild, niet-schurend schoonmaakmiddel of een oplossing van azijn en water om te voorkomen dat er onaangename geuren ontstaan. Gebruik hetzelfde reinigingsproduct of dezelfde azijnoplossing om de voor-, zij- en achterkant van het toestel schoon te vegen.

 

 

 

06.

Zorg voor voldoende ventilatieruimte

 

Uw droogkast heeft aan de achter- en zijkant ruimte nodig om goed te kunnen ventileren, dus plaats het toestel niet in een krappe ruimte. U kunt ruimte besparen door de droogkast boven op uw wasmachine te plaatsen. Lees dit artikel als u wilt weten hoe u dat doet.

 

 

 

07.

Houd de ventilatieslangen schoon

 

Als u een afvoerdroogkast hebt (een model dat warme, vochtige lucht via een slang afvoert uit uw huis), is het belangrijk dat u de ventilatieslang om de drie maanden reinigt, omdat zich pluis en ander vuil kan ophopen. Haal de stekker van het toestel uit het stopcontact en koppel vervolgens de ventilatieslang los. Afhankelijk van de lengte van de slang, kunt u een doek en een mild reinigingsmiddel of een plumeau gebruiken. U kunt ook overwegen een plastic ventilatieslang te vervangen door een aluminium slang, omdat dat minder brandgevaar oplevert.

 

 

 

08.

Houd de droogkast waterpas

 

Tijdens het installeren van de droogkast hebt u waarschijnlijk de poten van het toestel aangepast om de droogkast te stabiliseren. Maar vanwege de centrifugale kracht die in de droogkast wordt uitgeoefend, moeten de poten mogelijk van tijd tot tijd opnieuw worden afgesteld. Controleer regelmatig of de droogkast niet heen en weer schudt en pas de poten aan om het toestel zo nodig te stabiliseren.

 

 

 

Zo, dat was het dan. Als u deze acht tips opvolgt, kunt u nog jarenlang van uw droogkast genieten. Het is altijd verstandig om een oogje te houden op de prestaties van uw droogkast. Als het abnormaal lang duurt om een lading wasgoed te drogen, kunt u het probleem waarschijnlijk oplossen door deze lijst af te gaan. 

 

Uw toestel schoon houden is de eerste stap om het in topvorm te houden. Lees voor meer tips onze gids voor het schoonmaken van uw droogkast.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?