Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe kan ik mijn droogkast correct vullen?

Hoe kan ik mijn droogkast correct vullen?
Hoe kan ik mijn droogkast correct vullen?

 

 

Het is heel belangrijk dat u uw wasgoed op de juiste manier sorteert en in de droogkast plaatst. Niet alleen om het beste uit uw toestel te halen, maar ook omdat dat beter is voor uw kleding. Het is helaas niet alleen een kwestie van uw natte kleding in de trommel gooien. In deze korte gids leest u wat u wel en niet moet doen bij het vullen van uw droogkast.

 

 

 

Controleer het wasetiket van uw kleding en sorteer uw was

 

Lees altijd eerst het wasetiket om te zien hoe u uw kleren moet verzorgen en wassen. Let vooral op de aanwijzingen voor het wassen en drogen van de kleding. Voor het drogen heeft het etiket een van de volgende symbolen: 

 

De betekenis van elk symbool:

 1. Drogen
 2. In de droogkast
 3. Normaal drogen, lage temperatuur
 4. Normaal drogen, gemiddelde temperatuur
 5. Normaal drogen, hoge temperatuur
 6. Niet in de droogkast
 7. Niet drogen
 8. Nat ophangen om te drogen
 9. In de schaduw drogen
 10. Uithangen om te drogen
 11. Plat neerleggen om te drogen
 12. Normaal drogen, geen verhitting
 13. Stomen
 14. Niet stomen

 

Sorteer uw kledingstukken op basis van de temperatuur waarbij ze moeten worden gedroogd, en zelfs op type stof als u een stofspecifiek programma gebruikt. Als u niet zeker weet of het kledingstuk in de droogkast kan, bekijk dan deze lijst met kledingstukken die nooit in de droogkast mogen.

 

 

 

Gebruik de centrifugecyclus van uw wasmachine

 

Het duurt langer om kletsnat wasgoed te drogen en bovendien verbruikt u zo meer energie en belast u het toestel onnodig. Haal zoveel mogelijk overtollig water uit het wasgoed met de centrifugecyclus van uw wasmachine voordat u uw wasgoed in de droogkast plaatst.

 

 

 

Schud de kledingstukken uit en draai ze binnenstebuiten

 

Schud alles uit voordat u het in de droogkast plaatst om eventueel vuil te verwijderen. Doe alle ritssluitingen dicht om te voorkomen dat deze aan andere voorwerpen in de drum blijven hangen. Draai tot slot grotere kledingstukken, zoals jeans en hoodies, binnenstebuiten om de knopen te beschermen en kleurverlies tegen te gaan.

 

 

 

Controleer alle zakken en maak ze leeg

 

Zorg ervoor dat alle zakken leeg zijn. Er kunnen bijvoorbeeld muntjes uit de zakken vallen en de trommel beschadigen of een pen kan zelfs ontploffen en uw kleding en toestel beschadigen.

 

 

 

Meng grotere en kleinere kledingstukken en verdeel ze gelijkmatig over de trommel

 

Plaats voor zover mogelijk een mix van grotere en kleinere voorwerpen in de trommel en zorg dat deze gelijkmatig zijn verdeeld. Het is geen goed idee om alle zware kledingstukken aan één kant van de trommel te leggen, dat verstoort het evenwicht van het toestel.

 

 

 

Voorkom overbelading

 

Zoals we in dit artikel al hebben uitgelegd, mag u absoluut niet te veel wasgoed in droogkasten plaatsen. Houd u aan de vuistregel om de trommel tot net iets over de helft te vullen.

 

 

 

Controleer het pluizenfilter

 

Het schoonhouden van het pluizenfilter is van essentieel belang voor goede droogprestaties en het is een goed idee om het filter na elke drooglading schoon te maken. Controleer het pluizenfilter ook altijd snel even voor de zekerheid als u een nieuwe lading plaatst.

 

 

 

Selecteer het juiste programma

 

U moet het juiste programma voor uw lading selecteren, afhankelijk van de manier waarop u uw wasgoed hebt gesorteerd. Deze programma's verschillen per toestel, maar in deze handige gids worden de programma's en functies van Beko-droogkasten uitgelegd.

 

Zo, dat was het. Houd u aan dit advies en uw droogkast zal optimaal presteren en uw kleding blijft langer in topconditie.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?