Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Kiezen tussen een droogkast en een combi was - droog

Kiezen tussen een droogkast en een combi was - droog
Kiezen tussen een droogkast en een combi was - droog

 

 

Met een droogtoestel voor uw wasgoed staat uw huis niet meer vol droogrekken en hoeft u niet meer naar buiten te lopen om uw schone lakens binnen te halen als het weer omslaat.

 

Als u hebt besloten dat u het uzelf gemakkelijker wilt maken, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Wilt u een aparte droogkast of een combi was - droog? Beide hebben hun voordelen, dus lees deze gids voor meer informatie.

 

 

 

Droogkasten hebben een grotere capaciteit, maar u hebt er wel extra ruimte voor nodig

 

Droogkasten hebben over het algemeen een grotere trommelcapaciteit dan een combi was - droog. Droogkasten hebben een capaciteit hebben van maximaal tien kilo, terwijl een combi was - droog slechts vijf of zes kilo kan verwerken. Dat is dus een belangrijk punt als u van plan bent om veel wasgoed te drogen.

 

 Een aparte droogkast kan ook energiezuiniger zijn dan een standaard combi was - droog. Ook dat is iets om rekening mee te houden. 

 

Daar staat dan weer tegenover dat u met een droogkast een extra toestel in huis haalt, wat extra kosten met zich meebrengt en meer ruimte in beslag neemt.

 

Een combi was - droog is echter vaak even duur als een wasmachine én een droogkast, dus moet u eigenlijk gewoon uitrekenen wat het beste bij uw budget past. U kunt trouwens ook op creatieve wijze met uw beschikbare ruimte omgaan en uw droogkast op of onder uw wasmachine plaatsen.

 

 

 

Een combi was - droog heeft minder capaciteit, maar verzet het werk van twee machines

 

Gemak is waarschijnlijk het grootste voordeel van een combi was - droog. U kunt uw kleding wassen en drogen zonder deze van de ene naar de andere machine te moeten verplaatsen. Sommige machines hebben zelfs programma's waarmee u uw wasgoed direct na het wassen kunt drogen. U stopt de vuile kleding in de machine en het komt er schoon en droog weer uit!

 

Met twee functies in één toestel bespaart u ook ruimte. Dat is natuurlijk een voordeel als uw ruimte beperkt is. 

 

Een combi was - droog heeft echter ook enkele beperkingen. De droogcapaciteit is meestal een paar kilo lager dan de wascapaciteit. Dit betekent dat u minder moet wassen of een deel van het natte wasgoed moet verwijderen voordat u de droogcyclus start.

 

 

 

Denk dus na over uw budget en de ruimte die u hebt voordat u een beslissing neemt

 

De beslissing komt dus neer op uw ruimte en mogelijk ook uw budget. Als u ruimte voor twee machines hebt en een goede deal kunt vinden, is een aparte wasmachine en droogkast wellicht de beste optie. Door beide producten van dezelfde fabrikant aan te schaffen, ontstaat een uniform geheel.

 

Het fijne is dat u ruimte kunt besparen door uw droogkast met een geschikte stapelkit op uw wasmachine te installeren. Op die manier neemt slechts één machine vloerruimte in beslag. 

 

Als u echt niet genoeg ruimte hebt, is een combi was - droog de beste keuze en mogelijk ook de meest rendabele optie.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?