Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Wat moet ik doen als mijn droogkast niet droogt?

Wat moet ik doen als mijn droogkast niet droogt?
Wat moet ik doen als mijn droogkast niet droogt?

 

 

Warme kleren die net uit de droogkast komen, voelen soms vochtiger aan dan ze eigenlijk zijn. Als het wasgoed nog steeds vochtig is als het is afgekoeld, probeer het probleem dan op een van de volgende manieren op te lossen.

 

 

 

Kies een geschikt programma

 

Het programma dat u hebt geselecteerd, is mogelijk niet geschikt voor het type wasgoed in de droogkast. Raadpleeg het wasetiket op de kleding en de gebruikershandleiding om het meest geschikte programma te bepalen. Selecteer zo nodig extra functies.

 

Als de hierboven beschreven procedures niet werken, raadpleeg dan de gebruikershandleiding. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

 

 

Controleer of het pluizenfilter vuil of verstopt is

 

De droogkast kan het wasgoed mogelijk niet goed drogen als het pluizenfilter verstopt is. Het pluizenfilter vangt pluis en vezels van kleding op en moet na elke droogcyclus worden gereinigd. Het pluizenfilter bevindt zich bij de rand van de deur. 

 

Als u het pluizenfilter wilt reinigen, opent u de deur en trekt u het pluizenfilter omhoog om het te verwijderen. Verwijder de pluisjes die zich op de schermen hebben verzameld met de hand of met een zachte doek. Als het filter erg vol zit, spoelt u het onder de kraan af met warm water.

 

Droog het filter volledig voordat u het terugplaatst. Veeg de behuizing zelf schoon voordat u het filter terugplaatst, omdat zich daar ook pluis kan ophopen.

 

 

 

Controleer of de filterlade of het condensfilter vuil of verstopt is

 

Warmtepomp- en condensordroogkasten hebben een extra filter achter de beschermingsplaat. Dit onderdeel wordt in warmtepompdroogkasten een filterlade en in condensordroogkasten een condensfilter genoemd.   

 

Als de filterlade of het condensfilter verstopt is, duurt het langer voordat het wasgoed droog is. Deze filters houden pluizen en vezels tegen die niet door het pluizenfilter worden opgevangen. Deze moeten regelmatig worden schoongemaakt, of wanneer het waarschuwingssymbool voor het legen van de filterlade (indien beschikbaar) brandt. 

 

Om de filterlade of het condensfilter te reinigen, opent u de beschermingsplaat en verwijdert u het filter uit de behuizing door de vergrendelingen los te maken. De filterlade kan verder worden geopend door op de rode knop te drukken.

 

Verwijder de pluisjes die zich op de filterschermen hebben verzameld met de hand of met een zachte doek. U kunt ook uw stofzuiger gebruiken, maar dan met een lage zuigkracht. Ten slotte zit er een dun stukje spons tussen de schermen. Verwijder dit sponsje en spoel het onder de kraan af met warm water.

 

Het condensfilter kunt u beter schoonmaken met water onder druk. Houd dit filter enkele minuten onder de douchekop. Probeer het van alle kanten met water te besproeien om al het pluis eruit te krijgen. 

 

Wacht tot alle onderdelen volledig droog zijn voordat u ze terugplaatst. Plaats de filterlade of het condensfilter terug in de behuizing en vergrendel deze. Plaats ten slotte de afdekking van de beschermingsplaat terug.

 

 

 

Plaats niet te veel wasgoed in het toestel

 

Verschillende droogkasten hebben een verschillende capaciteit. Te veel wasgoed in het toestel beïnvloedt de prestaties en kan ertoe leiden dat het wasgoed niet goed droogt. Plaats minder wasgoed in de droogkast als u denkt dat dit het probleem is.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over programma's en de bijbehorende capaciteit. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?