Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

1 min lezen

Hoe vaak moet ik de filters van mijn stofzuiger vervangen?

Hoe vaak moet ik de filters van mijn stofzuiger vervangen?
Hoe vaak moet ik de filters van mijn stofzuiger vervangen?

 

 

Stofzuigers hebben verschillende sponsfilters of gaasfilters. Sommige filters kunnen worden schoongemaakt en opnieuw worden gebruikt. Andere filters moeten om de zoveel tijd worden vervangen. Hoewel de frequentie hiervan afhankelijk is van de regelmaat waarmee je stofzuigt, volgen hieronder enkele algemene richtlijnen. 

 

Zorg dat het apparaat tijdens het schoonmaken niet op het stopcontact is aangesloten. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over de stofzuigerfilters. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

 

 

Herbruikbare filters

 

Herbruikbare filters kunnen worden gereinigd, zelfs onder water worden gewassen. Ze zijn meestal gemaakt van sponsmateriaal en moeten worden schoongemaakt wanneer de stofzuiger minder goed begint te zuigen. Zorg dat de filters volledig droog zijn voordat u ze terugplaatst.

 

 

 

HEPA-filters

 

HEPA-filters (deeltjesluchtfilters met een hoog rendement) filteren op deeltjes van slechts 0,3 micron en zorgen ervoor dat deze niet door de uitlaat van de stofzuiger terug in de lucht terechtkomen. Het is een goede gewoonte om het HEPA-filter van de stofzuiger elke zes maanden te vervangen. Gebruik uitsluitend filters die door erkende dealers en bij erkende servicecentra worden verkocht.

 

 

 

Controleer de filters regelmatig

 

Houd er rekening mee dat door verstopte filters de zuigkracht en de prestaties van het apparaat afnemen. Bovendien kan de luchtstroom binnen in het apparaat worden beperkt, waardoor de stofzuiger oververhit kan raken. Hierdoor kunnen verschillende onderdelen, waaronder de motor van de stofzuiger beschadigd raken. Controleer de toestand van de filters regelmatig en neem de benodigde stappen.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?