Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een vriezer die niet koud genoeg is repareren?

Hoe kan ik een vriezer die niet koud genoeg is repareren?
Hoe kan ik een vriezer die niet koud genoeg is repareren?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de vriezer niet koud genoeg wordt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. 

 

 

 

Geef het zojuist geïnstalleerde apparaat de tijd om af te koelen

 

Het rode lampje van de vriezer of het waarschuwingssignaal voor hoge temperatuur gaat aan wanneer de vriezer voor het eerst op het elektriciteitsnet wordt aangesloten. Dit betekent dat de temperatuur in het apparaat nog te hoog is. Houd de deur van de vriezer gesloten. Het lampje zal over een paar uur uitgaan.

 

 

 

Plaats geen warm voedsel in het apparaat

 

Het zal langer duren om de binnentemperatuur van de vriezer te stabiliseren wanneer deze is gevuld met warme etenswaren. Wacht tot etenswaren zijn afgekoeld voordat u deze in het apparaat plaatst.

 

 

 

Controleer de afdichtingen van de deur op spleten, barsten en scheuren

 

De koude lucht binnen in het apparaat moet goed geïsoleerd zijn van de buitentemperatuur. Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichtingen en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt u de rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken. 

 

Als de deuren niet goed worden afgedicht, kunt u ook proberen de rubberen afdichting schoon te maken met een zachte doek of spons en warm water. Gebruik geen schuurmiddelen. Hierdoor kunnen de afdichtingen beschadigd raken. Als een afdichting los zit of gebarsten is, moet deze worden gerepareerd of volledig worden vervangen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

 

Open de deur van de vriezer niet te vaak en houd deze niet te lang open

 

IJsafzetting ontstaat voornamelijk doordat er warme lucht de koelvriescombinatie instroomt. Dit kunt u voorkomen door de deur niet te vaak te openen of te lang open te laten staan.

 

 

 

Controleer op ijsafzetting

 

Controleer of zich een laag ijs in de vriezer heeft gevormd. Als er een ijslaag zichtbaar is op de binnenwanden, moet u het apparaat mogelijk handmatig ontdooien. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het ontdooien van de vriezer. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. Als de Beko vriezer een NoFrost functie heeft, hoeft u het apparaat niet handmatig te ontdooien. Ons assortiment NoFrost vriezers voorkomt ijsvorming door warme lucht die de kast instroomt automatisch te verwijderen.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het ontdooien van de vriezer. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

 

 

Maak gebruik van MinFrost®

 

Beko vriezers met MinFrost® technologie hebben aanzienlijk minder last van ijsvorming. Dit leidt tot minder ontdooicycli.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?