Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik het waarschuwingssignaal voor hoge temperatuur van de vriezer uitschakelen?

Hoe kan ik het waarschuwingssignaal voor hoge temperatuur van de vriezer uitschakelen?
Hoe kan ik het waarschuwingssignaal voor hoge temperatuur van de vriezer uitschakelen?

 

 

Het rode lampje van de vriezer of het waarschuwingssignaal voor hoge temperatuur gaat aan wanneer de vriezer niet koud genoeg is. De vriezer is alleen geschikt voor het bewaren van bevroren voedsel als het lampje niet brandt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Geef het zojuist geïnstalleerde apparaat de tijd om af te koelen

 

Het rode lampje van de vriezer of het waarschuwingssignaal voor hoge temperatuur gaat aan wanneer de vriezer voor het eerst op het elektriciteitsnet wordt aangesloten. Dit betekent dat de temperatuur in het apparaat nog te hoog is. Houd de deur van de vriezer gesloten. Het lampje zal over een paar uur uitgaan.

 

 

 

Plaats geen warm voedsel in het apparaat

 

Het zal langer duren om de binnentemperatuur van de vriezer te stabiliseren wanneer deze is gevuld met warme etenswaren. Wacht tot etenswaren zijn afgekoeld voordat u deze in het apparaat plaatst.

 

 

 

Controleer de afdichtingen van de deur op spleten, barsten en scheuren

 

De koude lucht binnen in het apparaat moet goed geïsoleerd zijn van de buitentemperatuur. Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichting van de deur en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt u de rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken.

 

Als de spleten niet geheel verdwijnen, moet u het rubber zo snel mogelijk vervangen. Neem in dit geval contact op met een erkend servicebedrijf. 

 

 

 

Open de deur van de vriezer niet te vaak en houd deze niet te lang open

 

De vriezer moet de lucht binnenin op een bepaalde temperatuur houden om de juiste hoeveelheid ijs te kunnen produceren. Als de deur van de vriezer te vaak wordt geopend of gedurende lange tijd open wordt gehouden, zorgt de warme lucht die de vriezer instroomt ervoor dat de luchttemperatuur in de vriezer stijgt.

 

 

 

Controleer op ijsafzetting

 

Controleer of zich een laag ijs in de vriezer heeft gevormd. Als er een ijslaag zichtbaar is op de binnenwanden, moet u het apparaat mogelijk handmatig ontdooien.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het ontdooien van de vriezer. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Beko vriezers met MinFrost® technologie hebben aanzienlijk minder last van ijsvorming. Dit leidt tot minder ontdooicycli. 

 

 

Wilt u liever iemand spreken?