Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een vriezer die niet werkt repareren?

Hoe kan ik een vriezer die niet werkt repareren?
Hoe kan ik een vriezer die niet werkt repareren?

 

 

Zorg dat de stekker van de vriezer in het stopcontact zit en dat de thermostaatregeling niet is uitgeschakeld. Als u het gebruikelijke zoemgeluid hoort, is de vriezer waarschijnlijk ingeschakeld. Als de vriezer wel werkt, maar de inhoud niet goed bevriest, controleer dan of u het probleem als volgt kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of de condensorspoelen moeten worden gereinigd

 

De condensor zorgt ervoor dat de door het apparaat geproduceerde warmte wordt afgevoerd en verspreid in de omgeving. Als de draden bedekt zijn met vuil en stof werken deze niet goed. Haal de stekker uit het stopcontact en lokaliseer de spoelen aan de achter- of onderkant van het apparaat. U kunt de spoelen schoonmaken met een zachte borstel of een van de opzetborstels van uw stofzuiger. Zorg dat de stofzuiger is ingesteld op een lage zuigkracht. Gebruik voor het reinigen van de condensorspoelen geen vochtige doeken of handdoeken. 

 

 

 

Plaats niet te veel wasgoed in het apparaat

 

Er moet voldoende lucht in de vriezer circuleren. Anders functioneert de vriezer niet goed. Als de koelkast te vol is, kan de luchtstroom in de kast worden geblokkeerd. Als sommige delen van de vriezer niet zo koud worden als zou moeten, verwijder dan een deel van de inhoud van de vriezer en zorg dat de luchtstroom niet wordt belemmerd, met name in de buurt van de ventilatieopeningen.

 

 

 

Controleer op ijsafzetting

 

Controleer of zich een laag ijs in de vriezer heeft gevormd. Als er een ijslaag zichtbaar is op de binnenwanden, moet u het apparaat mogelijk handmatig ontdooien.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over het ontdooien van de vriezer. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Als de vriezer de NoFrost functie heeft, hoeft u het apparaat niet handmatig te ontdooien.

 

 

 

Controleer de omgevingstemperatuur

 

Mogelijk werkt de vriezer niet goed als gevolg van de buitentemperatuur. Dit kan vooral gebeuren als het apparaat in een garage of een buitengebouw zonder verwarming staat. Als u denkt dat dit het probleem kan zijn, verplaats het apparaat dan.

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor de minimum omgevingstemperatuur waarin uw koelvriescombinatie goed blijft werken. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

 

 

Controleer de rubberen afdichtingen van de deur op spleten, barsten en scheuren 

 

De koude lucht binnen in het apparaat moet goed geïsoleerd zijn van de buitentemperatuur. Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichting van de deur en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt u de rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken.

 

Als de spleten niet geheel verdwijnen, moet u het rubber zo snel mogelijk vervangen. Neem in dit geval contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?